Ohje Lindan tossuihin

Tässäpä on ohje ladattavissa edellisen postauksen tossuihinLindan tossut (pdf)  ja englanninkielinen versio: Lindas Slippers in English (pdf). Ohje löytyy nyt RavelrystäkinHuom, suomenkielinen ja englanninkielinen ohje on päivitetty 20.9.!

Tein ohjeen kahdessa koossa, mutta on sanottava, että nuo tossut ovat tosi venyvät: Itse sain “siroon” 40/41 numeron jalkaani tuon 37-numeron tossun jotenkuten vedettyä.

Minulla on ollut pienimuotoinen tossutehdas käynnissä, kun olen tarkistanut silmukkamääriä. Tuollaiset sukkalankanyssäkät ovat väriterapiaa parhaimmillaan.

tehdas_web

Nyt vaan sitten joululahjatossutehdas käyntiin!:) Laitathan minulle viestiä, jos ohjeessa on epäselvyyttä/virheitä.

Minä suuntaan seuraavaksi ulos upeaan kesäpäivään, olen menossa elämäni ensimmäiselle stadionkeikalle Musea kuuntelemaan. Ja vielä vinkkauksena: koodilla SUVITARJOUS saa vielä huomisen sunnuntain ajan 10% alennusta Etsy-kaupassani.

You may also like

20 Comments

 1. Hihii, mä bongasin sut siellä Musen keikalla! Katsoin pitkään, että onpa tutun näköinen nainen ja sit mulla välähti. Viimeistään hame paljasti!

   1. Olihan se keikka ihan mahtava! Musiikki, lentävät hehkulamput ja muut tehosteet, yleisön jylinä, teini-ikäiset fanitytöt… Olin koko keikan ajan hymy korvissa!

 2. Voisitko lisätä ohjeeseen neuletiheyden tuosta 1o 1n -joustinneuleesta, mitä olet käyttänäyt, niin voisi työn alussa tarkistaa onko neulomuksesta tulossa oikean kokoinen.

  Kokeilin 37-kokoa langoilla, joiden vyötteet ovat aikapäiviä sitten hukkuneet ja oletin, että ne ovat paksumpaa sukkalankaa, mutta minulla taitaa olla aika löysä käsiala ja tossusta alkoi tulla hirmuinen. :) Vähensin sitten silmuikoita ja pääsin hyvään kokoon, enää saumat ompelematta ja langat päättämättä. (Olisi kyllä ehkä kannattanut kokeilla pienemmillä puikoilla, tuli nyt jälkikäteen mieleen, pohjasta olisi tullut tiiviimpi).

  Kiitos ohjeesta, tämä on kyllä tosi hauska malli ja nopsa tehdä! :)

  1. Hyvä pointti, ajattelin, ettei tällaisissa tossuissa tarvitse tiheyttä määritellä, mutta ehkä se tosiaan kuitenkin on tarpeellinen. Lisäänpä tiheyden ohjeeseen nyt viikonloppuna!

 3. Kiitos kivasta ohjeesta! Ensimmäiset tossut sain valmiiksi ja seuraavia aloitan heti sunnuntaina Sukkasadon käynnistyessä. Blogissa näet kuvia ja Ravelryssa.

  Minunkin tossuistani tuli aika isot, vaikka koitin aika napakkaa neuloa. Paljonko tuo tiheys olisi venyttämättä sitä joustinneuletta? Minulla se on n. 26-27 s., venyttämättä yhtään siis.

 4. Kolmas tossupari valmiina. Tällä kertaa muokkasin ohjetta niin, että neuloin tossut ilman saumoja. Muokkauksista voit lukea blogistani. Kiitos todella kivasta ohjeesta! =)

 5. Minäkin kokeilin tätä tossumallia, ja hyvin onnistui! Seuraavaan pariin vaan pitää yrittää poimia varren silmukat nätimmin :-)

  Nostatko kerroksen ensimmäiset silmukat neulomatta tasona neuloessasi?

 6. Hi, Just casted on Linda`s slippers and have a question about the sole. It says always knit first stitch. Does it mean I actually have to knit it or just remove it, like I am used to do with other knittings.

Leave a Reply

Your email address will not be published.