Kuka ja mitä? Who and what?

Hi, my name is Elina Urmas and I’m a Finn living in London, UK. I’m interested in different kind of textile techniques, history, travelling, hiking and I never say no to good food & drink. I knit whenever I can and sometimes I write knitting patterns from knittings I make. If you have any questions or whatnot, please feel free to email me mielitty (at) iki.fi

Hei, olen Elina Urmas, nainen Mielityn ja alunperin Viiniä ja villasukkia -nimisen blogin takana. Muutin joulukuussa 2016 Helsingistä Lontooseen aviomieheni kanssa ja nyt tutustumme englantilaiseen arkeen. Välähdyksiä arjestamme voi nähdä Lontoon rakeita -kuvablogissa. Olen kiinnostunut tekstiilitekniikoista ja -historiasta, ompelemisesta, kulttuuri- ja sosiaalihistoriasta, kaupunkikulttuurista ja matkustelusta, päivävaelluksista, hyvästä ruuasta ja juomasta. Neuletyö kulkee mukana koko ajan ja välillä kirjoitan neuleohjeita omaksi ja myös toivottavasti myös muiden iloksi.

Mielitty-nimimerkin otin käyttöön, kun perustin tämän blogin vuonna 2005.  Olen aina ollut kiinnostunut sanojen alkuperästä ja lapsena yksi lempikirjoistani oli Kustaa Vilkunan Suuri suomalainen nimikirja, josta Mielitty-nimenkin löysin. Se on vanha muinaissuomalainen niin miehen kuin naisenkin etunimi ja tarkoittaa toivottua tai haluttua. Myöhemmin Mielitystä tuli myös tuotemerkkini nimi, kun valmistin asusteita ja koruja piensarjoina.