Muchaa!

Kävin tänään Siipan kanssa katsomassa Amos Andersonin -museossa viime viikolla avautuneen Alphonse Mucha -näyttelyn.

Olen aina pitänyt Muchan taiteesta ja näyttelyssä ihastuin siihen entistä enemmän. Kun julisteet näkee luonnollisessa koossa, näkee kuinka tarkkoja ornamenttimaiset yksityiskohdat ovat. Neilikoita, unikkoja, iiriksiä, krysanteemeja ja ties mitä hajuherneitä on kylvetty avokätisesti moniin töihin ornamenteiksi ja yksityiskohdiksi. Töistä voisi ottaa hyvin yksityiskohtia, jotka toimisivat niin kirjontakuvioina kuin vaikka tatuointeinakin. Moni onkin ihastunut Mucha-tatuointeihin, huomasin kun hain Google-kuvahaulla. Aika karmeita kyllä ovat, kokonainen naishahmo EI VAIN TOIMI tatuointina.

Mucha-näyttelyssä tulivat mieleen muutama vuosi sitten tekemäni kukkaluonnokset lempikukistani neilikoista ja pioneista. Olen jo pidemmän aikaa miettinyt, että pitäisi yksinkertaistaa kukkakuvioita tietokoneella ja tehdä niistä kirjoneulekuvioita. Katsotaan mitä tapahtuu vai tapahtuuko kenties yhtään mitään.

You may also like

4 Comments

  1. Hauska tuo “katsotaan mitä tapahtuu vai tapahtuuko yhtään mitään”. Kuulostaa salaperäiseltä, jään jännityksellä odottamaan…

  2. Suuret kiitokset loistavasta vinkistä! Tuo näyttely on pakko nähdä; taannoisella Prahan visiitillä Mucha-näyttely oli melkein parasta :-) Tanja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *