Kryptoniittisukat

Blogin nimi velvoittaa aina välillä neulomaan sukkiakin. Kryptoniittisukat tosin valmistuivat jo useampi viikko sitten ja nimestään huolimatta olen käytössä ne hyväksi todennut.

krypto_1

krypto_4

Näitä sukkia neulottiin hartaudella. Ensimmäisestä sukasta meinasi tulla ihan liian iso, sillä tuollainen ainaoikein-pintaneulos tosiaan venyy ja paukkuu. Neuloin sitten keskiosan sukasta kolmeen kertaan ja siltikin ensimmäiseen sukkaan jäi kahden kerroksen moka pintaneuloksessa! Sukat on neulottu kärjestä ylöspäin ja kantapää on perinteinen tiimalasikantapää. Aloituksessa käytin Judy’s Magic cast on -tekniikkaa ja silmukoiden päättelyssä Jeny’s Suprisingly stretchy bind off -tekniikkaa. Sukat ovat supermukavat ja lämpimät jalassa, mutta kenkiin paksun pintaneuleen takia ne eivät ole omiaan. Sukkien lanka on itsevärjäämääni kainuunharmassukkalankaa (muutamaa väriä on saatavissa kaupastani).

Lankaa meni noin 80 grammaa ja neuloin sukat 2,75mm puikoilla. Vähän ohuemmat puikot olisivat olleet varmaankin sopivammat, silloin olisi mallikertoja voinut lisätä ja sukista olisi tullut tiiviimmät.

krypto_3

krypto_6

krypto_2

You may also like

4 Comments

  1. Hei, onpa ihanat sukkavärit!
    Vielä palaan noihin Lindan tossuihin; kun aletaan tehdä päälliosaa, niin kun eka kierros on tehty sillä vaihtovärillä, niin mistä ne konkreettisesti ne uudet 51 silmukkaa nostetaan puikoille? Ohjeessa on, että kappaleen aloitusreunasta ja minä en nyt hahmota yhtään? Osaatko antaa rautalanka ohjeen?

    1. Hei, eli kun olet ensimmäisen kerroksen neulonut, taita kappale kahtia, niin että sinulla on aloitusreuna ja juuri neulomasi kerros samalla korkeudella. Sitten aloitat silmukoiden poimimisen aloitusreunasta, kuin juuri neulomiesi silmukoiden jatkoksi. Selvensikö tämä yhtään?

Leave a Reply

Your email address will not be published.