Putkihulpiosta

Putkihulpion salaisuus avautui sitten viime yönä kello neljän maissa. Siihen tosin tarvittiin Sampsan ystävän minulle Kuralan kylämäestä kiikuttama vihkonen “Kankaiden aloituksia ja lopetuksia sekä putkihulpion kutominen loimipainoisissa pystykangaspuissa”. Julkaisusta selvisi, että putkihulpiot ovat palttinaa, eivätkä toimikasta, kuten muu kangas. Tämä selitti kaiken, problemasoimani ongelma olikin yksinkertainen ratkaista. Vihkonen oli muutenkin mielenkiintoinen, siitä löytyivät esimerkiksi melko yksityiskohtaiset ohjeet pystykangaspuiden rakentamiseen. Turun tytölle vain terveisiä ja suuret kiitokset!

Nyt voisi sitten tilailla lankoja viittoja varten, kun sidos on selvillä. Olen vielä kahden vaiheilla pitäisiköhän tilata harmaata vai valkoista lankaa. Valkoisen langan voisi tietenkin värjätä jälkeenpäin… Kun tentti on ohi, pääsen kutomaan huivit pois puista ja laittamaan viittaloimen puihin. Jee!

Viime yö oli varsin kumma, heräsin monta kertaa ja yhteensä tuli nukuttua noin 4,5 tuntia.

Tänään töiden jälkeen pitäisi olla tiedossa jotain hauskaa.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *