Taiteesta ja elokuvista

Olimme perjantaina Sampsan kanssa katsomassa Manga- ja Japanin nykytaide -näyttelyitä Tennispalatsissa. Manga-osuus ei niin kovasti sykähdyttänyt, olihan vain mukava katsaus aiheeseen. Eniten innostuin mangan alalajista, josta en aikaisemmin tiennyt, gurume mangasta. Gurume-manga käsittelee ruokaa (luonnollisesti gourmet->gurume), tarinat kietoutuvat ruuanlaiton ympärille ja niissä voidaan esimerkiksi esitellä, että kuinka fileerataan kala. Kätevää! Kukakohan alkaisi piirtää käsityö-mangaa? Olisi niin kätevää, jos sarjakuvan keinoin selvitettäisiin vaikka kinkkisiä pitsineulemalleja. ;)

Japanin nykytaide -näyttelyssä kymmenen esillä olleen taiteilijan tuotannosta ihastuin vain yhteen. Hiroshi Sugito maalaa akryylimaaleilla akvarellimaisen ja herkkiä maalauksia. Katsokaa maalauksia vaikka täältä. Esillä olleet Sugiton maalaukset kuuluivat kaikki kuin samaan sarjaan, kaikkien maalauksien tapahtumia kehystää maalauksiin kiinteästi kuuluva esirippu. Se vähä mitä kankaalla tapahtuu, tapahtuu lavalla. Itse pidin maalausten mielenkiintoisimpina osina juuri esirippuja. Esirippujen yläreunat olivat kuin pitsiä, kuin virkattuja pieniä liinoja laitettuina limittäin. Miten akryylimaaleilla voi saada aikaan jotain noin kaunista? Minä pidän.

Kävimme taidepläjäyksen jälkeen katsomassa actionpläjäyksen, Sin Cityn. Yllätyin positiivisesti, leffa oli uskollinen sarjakuvan visuaaliselle maailmalle. Ei ole mikään helpoin homma muuttaa sarjakuvien maailmaa oikeaan maailmaan, oikeiden ihmisten esitettäväksi. Vanhankaupungin tytöt olivat ilo silmälle, voi sitä seksikkäiden vetimien määrää! Antaisin elokuvalle neljä tähteä viidestä.

Perjantai oli muuten ensimmäinen todella syksyinen päivä ja minä olin pukeutunut aivan väärin. Kaipailen niitä itseneulottuja villahousuja…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *