Dirndl-puvuista

Taas kipeänä. Tällä kertaa minua vaivaa flunssa, joka tuntuu tällä hetkellä vaivaavan suurinta osaa tutuista.

Kuten muutama muukin tuttavapiirissäni, olen innostunut eurooppalaisesta traditionaalisesta pukeutumisesta. Suomalaisten ja norjalaisten kansallispukujen lisäksi itävaltalainen Landhausmode inspiroi ja vetoaa esteettisyydellään. Etsiessäni itävaltalaisia dirndleitä netistä löysin seuraavan kaupan. Stassny Trachten myy niin perinteisempiä asuja kuin modernimmallakin otteella suunniteltua itävaltalaismuotia. Kaupan myyjien työasut ovat sellaisia, että minäkin voisin mielelläni työskennellä tuolla kaupassa!

Saman tyyppisiä vaatteita myy myös Country Hotel Kleidung. Pukujen hinnat ovat kuitenkin pilvissä. Tässä tulee apuun englantilainen kaavoja myyvä nettikauppa. Habithat välittää eri yritystä kaavoja ja joukossa on paljon historiallisia kaavoja. Myös Dirndl-pukuun löytyy kaavat.

Ja jos ei vieläkään selvinnyt, että mikä se sellainen Dirndl on, niin täältä löytyy artikkeli aiheesta. Artikkeli on kuitenkin amerikkalaisen kirjoittama ja se kyllä näkyy…

You may also like

8 Comments

  1. Ostin Saksan-tuliaisiksi itselleni sellaisen Tracht-neulevihkosen. Ja jossain vanhassa Novitassa oli muutama ohje. Mikäli kiinnostaa, voin kaivellq numeron tiedot.Saksassahan noita Dirndl-osastoja on melkein joka tavaratalossa. Osa on kyllä ihan kamalia tekokuituvirityksiä ja yläosat sellaisia Gertrud-tissibuustereita. Oikeat Tracht-releet ovatkin sitten hinnoissaan.

  2. Joo, nuo neuleohjeet olisivat kivoja. Modassa on ollut ainakin 3/2004 Landhausmode-tyyppisiä vaatteita.Nuo porno-dirndlit ei oikein innosta.;) Tosin ymmärrän kyllä miehiä, jotka noista kummallisista vaatekappaleista innostuvat…

  3. Uusia Burdia en ole nyt varmaankaan kolmeen neljään vuoteen katsellut, mutta aikaisemmin niissä oli kaavoja noihin pukuihin.

  4. Eikös myös Burdan ja Stihlin myyntikaavoissa (siis ne kangaskauppojen megakirjat) ole ollut jotain tuontapaisia. Joku vuosi sitten ainakin täällä Tampereella oli UFF:iin tullut iso erä noita saksalaisia rytkyjä; olivat ihan aitoja, villakankaisia, tosi hyvin tehtyjä. Valitettavasti olivat aika pieniä (ja minä ennemminkin Wagneriaanista kokoa). Nyt niitä ei enää ole ollut. Mullakin on tuo Moda, niitä sukkia on tarkoitus joskus kokeilla.

  5. Helsingin UFF:eillakin on noita pukuja näkynyt, pienikokoinen tuttuni on niitä hamstrannutkin. Onhan se ihan makeeta, jos saa 250 euron arvoisen puvun jollain parilla kympillä…Jaa, en olekaan Burdia selannut sillä silmällä, että dirndleitä sieltä löytyisi. Kaikkea sitä oppii.Laitan sulle Kirsiär mailia!

  6. Mä olen Trachten-vaatteitten suuri ystävä ja suurkäyttäjä. Olen ostellut niitä mielettömät määrät sikahalvalla sekä ebaysta että kirppiksiltä. Appivanhemmat asuvat Baijerissa ja siellä niitä löytyy kirppiksiltä jatkuvasti tosi halvalla. Yhdistän Trachten-vaatteita ihan kaikkiin vaatteisiin ja sehän onkin nykyisin suotavaa ja muodikasta. Ihan kunnon Dirndliä en kyllä omista, tarkoitan siis perinteistä esiliinoin yms., mutta kaikenlaisia mekkoja löytyy vaikka kuinka monta. Ja varsinkin takit ja villatakit ovat mun heikkous, niitä löytyy ainakin toistakymmentä erilaista kaapeista. Ja Trachten-kenkiä käyttäisin enemmänkin, mutta ne ovat ebayssakin turkasen kalliita. Jos olet neuleohjeita tms. vailla, laita postia strickmuhle@hotmail.de , niin katsotaan, josko niitä järjestyisi :-).

  7. Ohhoh, olen ihan yllättynyt kuinka moni on kiinnostunut Tracht-“muodista”.Stricker, laitan mailia jossain vaiheessa, jos todella innostun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *