Vihreä hihatin valmis!

Myöhään lauantai-illalla tuli tehtyä tämä vihreä juttu valmiiksi:

Edestä…

…ja takaa.

Oman kodin edusta on paras paikka kuvata, pihaan paistaa mukavasti aurinko aamupäivällä.;)

Nyt hihattimen teknisiä tietoja. Eli lanka on virolaista Lõngad-villalankaa. Lankaa meni yhteensä noin 215 grammaa. Hihansuiden korinpohjaneulos on neulottu nro 4:n ja sileä neulos nro 3:n puikoilla. Hihat neuloin suljettuna ja takakappaleen liitin hihoihin raglansaumalla. Lopuksi ei siis tarvinnut ommella saumoja, joiden ompelua inhoan. Niin taitavat kyllä kaikki muutkin inhota. Viimeistykseksi tein tavallisen resorin aikomani palmikon sijaan. Ajattelin, että palmikko ei joustaisi tarpeeksi.

EDIT: Hihattimen malli on itse suunniteltu, mutta inspiraatiota olen ottanut näkemistäni hihattimista. Mutta kaikki silmukka- ja kerrosmäärät olen vain niin sanotusti “vetänyt hatusta”.;)

Hihat ovat ylipitkät, minä kun tykkään sellaisista. Hihatinta on tullut jo paljon testailtua ja täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen siihen. Hihatin on yllättävän lämmittävä, vaikka se lämmittää vain käsiä, hartioita ja yläselkää. Korinpohjaneulosta olevat hihansuut toimivat hyvin katseenvangitsijoina, kun hihatin on muuten niin yksinkertainen.

Siipan kommentti oli mainio, kun ensimmäistä kertaa näytin, että mitä oikein olin tekemässä (hihojen yhdistämisvaiheessa). Hämmästynyt kommentti kuului: “Ai siihen ei tule mitään muuta kuin noi hihat?!”. Hän ei ollut ikinä nähnyt hihatinta aikaisemmin, vaikka vakuuttelin niiden olleen “muodissa” jo useamman vuoden.

Nyt armotonta tenttiin lukua alkuviikko, käsitöitä ei varmaankaan ehdi pahemmin tehdä. Ei kiva. Ja nyt pitäisi muka olla jonkinlainen “väliviikko” yliopistolla…

You may also like

9 Comments

  1. Tosi tosi kivan näköinen tuo hihatin jablogiasi on muutenkin ilo lueskella, nyt vaan ekee kertaa jätin puumerkkini.Leena

  2. Kiitos kaikista kehuista! Tuo on tehty ihan omasta päästä kroppaa mittailemalla. Ohjetta ei siis ole olemassa. Itse asiassa tuota takakappaletta tehdessä vähän panikoin, kun en tiennyt mitä tuleman piti…;)En kyllä tiedä, että osaisinko tehdä tuosta ohjetta, varsinkaan en osaa sarjoa eri kokoja. Katsotaan mitä voin tehdä.Pirkko, minustakin tuntuu, että tuo korostaa vielä entisestään yläkroppani runsasmuotoisuutta, mutta enpä anna sen haitata. ;D

  3. Eikä korosta tai sit mäkin alan kitistä… Oon nimittäin käyny ihailemassa tota nyt ehkä kymmenen kertaa ja menossa kohta valkkaa lankoja. Oon miettiny samaa, et korostaako se liikaa yläkroppaa, mut noissa kuvissa tuo näyttää ihan huipulle eikä korosta mitenkää. Veikkaan et istuvuus ja alla olevat vaatteet yms. vaikuttaa kovasti. Ihan lumoissa.Onneks toteutit ensin, mä voin nyt ideavarkailla *virnistää*

Leave a Reply

Your email address will not be published.