Viimeistelyviikot

Kolmosen bambupuikot ovat mystisesti kadoksissa, pitää siis tyytyä metallisiin. :(

Kunhan Norma-baskeriin sopivat Norma-lapaset valmistuvat, niin lupaan aloittaa viimeistelyviikot. Loppuun pitäisi saada saatettua useampikin työ, joihin törmäsin tänään työhuonettani siivotessa (huone on nyt ihanan siisti, lukuunottamatta työpöytää…). Keskeneräisiä töitä voi olla enemmänkin laatikkojen kätköissä, mutta en törmännyt niihin tänään. Onneksi.

  • Punainen neulepaita. Juuri yhtä pitkällä kuin kuvassakin. Aloitettu marraskuun lopussa 2005.
  • Kahdet lapaset. Aloitettu maaliskuussa 2005.
  • Virkatuista sydämistä kootut laukut. Aloitettu lokakuussa 2005. Laukkuja pitäisi saada valmiiksi kaksi, mutta saa nyt nähdä.

Edellisten valmiiksi saamisen jälkeen haluaisin aloittaa seuraavat (saahan sitä aina haaveilla):

  • Kaarrokeneule Létt lopista.
  • Pitsihuivi Tallinnasta tuodusta mohairista.
  • Silkki/silkkivillahuivi kirpparilangoista ja Wetterhoffin Silviasta.

Harmaa huivi sai hieman ikävän kohtalon. Pitkänomainen huivi ei tuntunut hyvältä ja en olisi uskonut, että sen ulkonäkö olisi parantunut värjäyksellä. Niinpä purin huivin ja huomenna ajattelin näyttää töiden jälkeen vyyhdeille vähän Dylonia. Ainakin oliivinvihreää ja jos oikein hurjaksi rupean, niin myös punaista. Katsotaan mitä tapahtuu.

You may also like

4 Comments

  1. Miten Dylonilla voi värjätä lankaa, eikö se ole pesukoneväri? Siis että jos laitat lankavyyhdin koneeseen, niin eikö se mene ihan sekaisin?nyt en tajuu… Hieno tuli tuosta Norma-piposta

  2. Norma-baskeri on ihana, samoin kuin kuva! Ajattelinkin jo kysyä sinulta noista pikkusydämistä, kun ne näyttivät aikoinaan niin lupaavilta. Jännä nähdä, mitä niistä tulee. Onnea värjäykseen!

  3. Tuo Dylon mitä käytin, on kuumaväriä, eli sillä värjätään kattilassa. Lupaan kohtapuoleen tuloksia tuosta värjäyksestä.Langat alkavat taas järjestyä pikkusydämiksi ja pikkusydämet laukuksi. Tuo työ on vain sen verran hankala, kun siinä on noin kymmenen eri väristä lankaa, ettei sitä mielellään pidä työmatkoilla mukana.

Leave a Reply

Your email address will not be published.