Värjäystä, osa 1

Lopputulos:

Eilen innostuin sitten värjäämään tylsän värisiä lankoja. Unohdin ottaa “ennen”-kuvat langoista, mutta pääosassa olivat tämä huivin purettu tylsän harmaa lanka. Lisäksi päädyin värjäämään iänikuista Nalle-lankaa ja jotain puuvillalankaa. En muuten ymmärrä miksi minulla on monta kerään valkoista Nalle- ja 7 veljestä -lankaa. Ne ovat pyörineet nurkissa jo vuosia.

Käyttämäni väri oli Dylon-kuumavärinappi. Niitäkin on ollut varastoissani jo useampia vuosia, kun jostain joskus halvalla sain, niin ostin sitten kasan. Mitäköhän varastoistani ei löytyisi? Joskus tuntuu, että lanka-, kangas-, paperi- ja värivarastoni täyttäisivät pienen kyläkoulun tarpeet noin sadaksi vuodeksi…

Iso uusi värjäyskattilanikin pääsi vihdoin kokeiltavaksi. Värjäsin ensiksi harmaan langan olive green -värillä.

Lopputulos oli kuitenkin kovin kirkas vihreä ja siksi päätin uittaa lankaa vielä cherry flame -värissä, jossa värjäsin sitten myös valkoisia lankoja iiihanan kirsikanpunaisiksi. Villalanka otti väriä paljon paremmin kuin puuvillainen, mutta se ei ole mikään ihme. Kuitunahan villa on paljon vastaanottavaisempi kuin selluloosakuidut.

Harmaat langat muuttuivat murretun vihreiksi, mutta en ole vieläkään varma pidänkö langasta. Toisaalta, lanka taisi maksaa euron kirpparilla ja sitä voi aina käyttää vaikkapa virkattuun peittoon. Punaisiin lankoihin olen todella tyytyväinen, taidan värjätä kirsikanpunaista lankaa lisää.8)

You may also like

3 Comments

  1. Tulipas hianoja. Mä haluan kans. Pitäs vaan vyyhdittää noita kokeilulankoja. Kuinkakohan toi väri kestää pesut? Joskus värjäsin alusvaatteita tolla kuumavärillä ja parin ekan pesun jälkeen se pysy tosi hyvin. Pesukonevärit mulla on kestäny hyvin kans, mutku en oo villaan esmes koskaan testannu.

  2. Kyllä Dylonin kuumaväri on mulla kestänyt ihan hyvin. Olen värjännyt 7 veljestä -lankaa joskus muinoin ja värjätystä langasta tehdyt tuli kyllä pestyä aina koneessa. Tuo kuumavärihän haalistuu kyllä enemmän kuin pesukoneväri.Tähän värjäykseen jää kyllä ihan koukkuun, nyt mulla on taas liedellä kattilallinen alunperin karmean värisiä lankoja.

  3. Hei mistä noita dylon kuumaväri nappeja voi ostaa? :) Meinaan värjätä hyttysverkkoni vaaleanpunaiseksi. pistäisitkö sähköpostia? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *