Lapastehdas

Mielitty-lapastehtaasta valmistuu kohtapuoleen isompi erä lapasia. Värikkäät lapaset on itse värjättyjä, olen ihastunut noihin murrettuihin sävyihin.

Kuvia lapasia varten:

Muuten käsityörintamalla on nyt vähän hiljaista. Project Spectrumin henkeen kannattaa kuunnella Ylen Ykkösen Miten värit syntyvät -ohjelma.

You may also like

8 Comments

  1. Miten noissa vanhoissa kuvissa menee tekijänoikeudet, olet vissiin selvittänyt sen asian lapasiasi varten? Kuin vanha kuvan pitää olla että sitä saa käyttää kaupallisestikin? Mistä kirppareilta ostetuista kuvista tietää kuvan iän varmaksi, vai siirtyykö kaupassa automaattisesti käyttöoikeudetkin kuvaan?Noi kun on oikeesti viidakko, kiva jos osaat kertoa :).

  2. Käykää katsomassa Jukka Kemppisen blogia kemppinen.blogspot.comsieltä löytyy vastaus noihin valokuvien tekijänoikeuteen ja käsitteeseen valokuvateos.

  3. Katson, että kuvan oikeudet siirtyvät kuvan mukana, varsinkin silloin, kun kuvan on ottanut yksityiskuvaaja (kuvassa ei ole tietoja studiosta tai kuvan ottajasta).Käyttämäni kuvat ovat suurelta osin yksityiskuvia, joita ei voi mielestäni verrata valokuva”teokseen”. Tällaisten kuvien suoja-aika on viisikymmentä vuotta. Myöhäisimmät käyttämäni valokuvat ovat 1940-luvulta ja aikaisimmat 1910-luvulta.Valokuvateoksissa tekijänoikeus on 70 vuotta tekijän kuolemasta. Kuvastoryn sivuilla on kattava kokoelma kaikenlaisia säädöksiä. En ole juristi, eli en tiedä kaikkia pykäliä. :) Korjatkaa siis joku, jos olen väärässä.

  4. Kauniita lapasia. Nainen polkupyörän kanssa herätti yllättäen mielenkiintoni. Pitää varmaan näyttää äidille, jos vaikka saisit tilauksen:)Se isomummulapasasia on vielä auki. Porukat menee hiihtolomalla maallemaalle, jossa sukumme vanhat valokuvakansiot ovat. Jos menen itse käymään siellä viikonloppuna, katsastan, löytyisikö sieltä sopivaa kuvaa. Minusta olisi niin hauska kulkea isomummunkuvat käsissä:)

  5. Särmä, lapastilausta vain tekemään. Kuva kannattaa valita sitten pystysuuntaiseksi suorakaiteeksi. Tottakai Photoshopilla voi sitten vielä säätää.Musta lammas, pitää tehdä oikein väri kimara noita lapasia, niitä on sitten kiva katsella.:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.