Tukholmassa (taas kerran)

Olimme tällä viikolla Tukholmassa huvimatkalla siipan ja Juran kanssa. Juralta löytyy runollisempi kuvaus reissusta. Aloin taas pohtia, että miksi olen aina ollut Tukholmassa vain talvella. Tällä kertaakin oli infernaalisen kylmä ja palellutin reiteni (kyllä, minulla oli villahousut ja pitkät villasukat). Seuraavalla kerralla suostun lähtemään Tukholmaan vain kesällä. Haluan päästä Skansenille käymään kesämekossa ja Nordiska Museet on edelleen näkemättä.

Oleskelimme Gamla Stanissa ja löysin monta taloa, jossa voisin asua. Ehdokas nro 1:

Nuo pienet yläikkunat!

Ehdokas nro 2:

Alla olevan kuvan punaisessa koristeellisessa talossa Stortorgetin laidalla on boheemi kahvila, jonka kellarikerroksessa voisi viettää enemmänkin aikaa:

Kävimme Livrustkammarenissa, jossa sattumalta oli varsin mielenkiintoinen kenkä-näyttely. Näyttelyssä on esillä kenkiä 1500-luvulta aina viime vuoteen saakka. Ostin näyttelyn kengistä kertovan kirjan, joka osoittautui varsin mainioksi teokseksi. Näyttelyn mukaan nimetyssä Skor ger mer – makt flärd magi -kirjassa muotitoimittajat ja muodintutkijat selvittävät kenkien eri merkityksiä monesta eri näkökulmasta. Livrustkammerenissa kiinnostivat myös kuninkaiden kuolinvaatteet veritahroineen päivineen ja kuninkaallisten lapsien edustus- ja leikkipuvut 1700-luvulta alkaen. Kiitosta näyttely saa myös oikein järjestetyltä valaistukselta: Tekstiilit ovat esillä hämärässä. Toisin on italialaisissa museoissa.

Ryhmämme miespuoliset jäsenet lähtivät tutustumaan vielä Medelhavsmuseetiin, mutta minä päätin lähteä kiertelemään Gamla Stania ja shoppaamaan.

Lankalakko hieman lipsui, koska kävelin pitkin Öster Långgatania. Kävin Anntorps Väv -kaupassa, josta ostin alennuksessa ollutta Noron todella outoa efektilankaa. Stickasta ostin merinovillaa. Stora Nygatanilla poikkesin Ullcentrum -liikkeessä, mutta en sortunut tummanruskeaan alpakkaan. Yhteensä lankaa ja villaa ostin vain 150 grammaa ja siitäkin osan lahjaksi.

Tukholman tuliaisia:

Kävin Gudrun Sjödenin liikkeessä (liike on ihana!) ensi kertaa ja piipahdin myös tutustumassa Oleanan Tukholman myymälään. Ostin The Earth Collection -kaupasta alennuksessa olleen kaulakorun, jota olen pitänyt nyt kaksi päivää kaulassa. Koru menee neljä kertaa kaulan ympäri. Keltaiset lasihelmet, värjätty vihreä helmiäinen ja harmahtavat helmet (värin nimi on kai peacock) ovat toimiva yhdistelmä.

You may also like

6 Comments

  1. Ooh, kaunis koru!Minä en ole käynyt Tukholmassa kertaakaan, vaikka Ruotsissa olen ollut neljästi. Ei saa näyttää noin houkuttelevia juttuja;krooninen ruotsikuumeeni saattaa yltyä epäterveellisiin sfääreihin;DJos vaikka ensi kesänä pääsisin taas aistimaan länsinaapurin henkeä, josta niin kovin pidän. On minulla kyllä aikamoinen aukko yleissivistyksessä, kun on tukholma jäänyt näkemättä..

  2. Minä taas olen elämässäni ollut Tukholmassa huomattavasti useammin kuin missään suomalaisessa kaupungissa Tamperetta lukuunottamatta;-)HIENO KORU!!

  3. Tukhoma on kesällä aivan ihana ja etenkin Skansen! Suosittelen siis katsastamaan myös kesäisen Tukholman. Minä olen viettänyt kerran hellepäivän Skansenilla ja oli kiva huomata miten tukholmalaisetkin viettivät kesäpäivää siellä. Samoin HagaParken on kesäpäivänviettopaikka, ehkä harvemmat turistit sinne eksyy:-)

  4. Minäkin tykkään kauheasti tuosta korusta (en kai olisi sitä muuten ostanutkaan).Tykkään kyllä Ruotsista maana, mutta en voi sietää riikinruotsia. Kauheaa sorauttelua!Toive olisi tosiaan päästä Tukholmaan kesällä (ei siis pakosti tänä kesänä) muutamaksi päiväksi, että voisi tarkastaa myös mm. Birkan laivaretkellä.

  5. Todella kaunis koru! Ja Gudrunin myymälä on varmaan upea – ajatus siitä, että pääsisi hypistelemään niitä kuvaston ihania vaatteita on huikea (toistaiseksi olen tilannut Gudrunilta vain talvitakin).Itse haluaisin mennä Tukholmaan pariksi viikoksi kesällä, pitäisi vain löytää edullinen majoitus… Olen ollut päivä Tukholmassa -risteilyillä, mutta eihän niissä ehdi oikein mitään. Ja joutuu viettämään turhan ison osan matkasta laivalla…

  6. Juu, noita Gudrunin vaatteita oli kiva nähdä livenä, kuvat kun katalogissa ovat kovin epämääräisiä (vaikka toki ovat kauniita).Juu, tuossa Tukholmassa yöpymisessä tökkii juuri yöpymisen hinta. Mihinkään köpöseen hostelliin en oikein haluaisi, kun olen niin nirppanokka.

Leave a Reply

Your email address will not be published.