Värjäystä ja lankojen valintaa

Värjäsin pari viikkoa sitten saamani koirankarvalangan ruskeaksi. Tosin en tajunnut etukäteen, että koirankarva ei värjäänny yhtä hyvin kuin lampaanvilla. Langasta tuli siis meleerattua, mutta ihan kaunista mielestäni. Olisi tarkoitus saada tuosta aikaiseksi lapaset ja jonkinlainen myssy.

Kuvassa on myös Pukkisaaresta viime viikonloppuna ostamani kaunis solki.

Valkoinen Project Spectrum -hame on edennyt sen verran, että vaihdoin toisen langan Juulin vinkistä villaksi. Kaapista löytyi sopivaa Esiton kampalankaa ja tosiaan yhdistelmänä viskoosipuuvillalanka ja kampavillalanka näyttävät hyvältä. Hieman jännittää, että miten ne toimivat yhdessä pesussa tai värjäyksessä…

Olin tällä viikolla opintojen puolesta tutustumassa Tampereen Teknillisen Yliopiston (ei ole enää nimeltään korkeakoulu, järkytyin!) Kuitumateriaalitekniikanlaitokseen ja Vapriikin Kretongista printtiin –näyttelyyn. Naureskeltiin, että käsityötieteen laitoksen pitäisi järjestää yhteisbileitä TTY:n kanssa, koska TTY:llä kahvilassa kaikki

näkemämme opiskelijat olivat miespuolisia. Harvinaista silmänruokaa aina naisvaltaisella alalla opiskelleelle.

Kretongista printtiin -näyttely kannattaa käydä katsomassa, kuten myös sen vieressä oleva Kenkämuseo.

You may also like

9 Comments

  1. Joo, kannatetaan! Kuulemani mukaan joskus ammoisina aikoina on pidettykin yhteisiä tanssiaisia joidenkin teknisten alojen ja naisvaltaisten alojen opiskelijoiden kesken, mutta se lienee tapahtunut aikana, jolloin kekkereissä tanssittiin sievästi paritansseja ja ei olisi ollut mahdollista järjestää kemuja ilman niitä partnereita…Silti, en panisi pahakseni jos vastaava yhteistyö aloitettaisiin uudestaan. Minua ei haittaisi vähääkään, jos näkisin enemmän miehiä kuin oman alani ihmiset. Meillä kun otetaan vuodessa sisään 24 opiskelijaa, joista keskimäärin 3 on miestä ja niistäkin hyvällä tuurilla jo kaksi naimisissa. Mistäs sen kumppanin löytää kun kuulemma opiskelujen aikana se olis löydettävä?Koirankarvalangasta tuli todella kaunista! En malta odottaa mitä ihanaa siitä taiot. :)

  2. Eiköhän lähempääkin löytyisi epätoivoisia teekkareita iskettäväksi ;) Veikkaisin, että yhteydenotto Otaniemeen ja siellä esim tietoteekkareihin saattais kantaa hedelmää :D Onhan noita muitakin (kone, puu, ..) ja no kadettikoulullakin kuulemma on paljon miehiä ;)Ja pahus kun en sattunut naispuolisten kavereiden kanssa kahville samaan aikaan, kyllä meitäkin TTY:ltä löytyy :)

  3. Jeps, kyllä meitä on naisiakin TTY:llä :) Käväisin viime viikolla seminaarissa Tampereen yliopistolla, ja hämmästelin miesvalikoimassa näkyviä eroavaisuuksia noihin tutumpiin teekkarismiehiin verrattuna. Pukeutuminen oli rohkeampaa ja siistimpää, puheenaiheenakin saattoi olla jokin aivan muu kuin viimeisin hilavitkutin… Ehkäpä alojen välistä yhteistyötä voisi olla enemmänkin, minäkin juttelisin siellä kahvilassa mieluummin jostain aivan muusta kuin tekniikasta :)

  4. Koirankarvalangan väri on kaunis!Noin kymmenen vuotta sitten (onko siitä todellakin jo niin kauan) olin osakunnan edustajana TKK:n Tietokillan vuosijuhlassa ja siellä oli myös HY:n käsityönopettajaksi opiskelevien ainejärjestön edustajat paikalla. Yhteisiä bileitä tuntui olevan enemmänkin.Tuolloin 1990-luvulla teekkarit kyllä muutoin suuntautuivat enemmän sairaanhoito-oppilaitosten ja sihteeriopiston suuntaan yhteisten bileiden järjestämisesssä.

  5. Itse olen ollut jo tyttövaltaisessa lukiossakin (vuosikurssilla noin 100 tyttöä ja 20 poikaa), niin poikien tapaaminen koulun ja opiskelun kautta on jäänyt vähiin.Itsellä ei nyt ole mitään hätää, kun siippa jo löytyy, mutta tiedän useampia nuoria naisia, jotka kaipaisivat luontevia paikkoja tavata miehiä.Verano, no joo, eiköhän tuolla Otaniemessä ole samantyyppistä. En ole vain käynyt siellä bongailemassa miehiä.:)Koirankarvalanka tuntuu melkein angoraiselta, se on todella pehmeää!

  6. Niin ne ajat muuttuvat. Korkeakouluista tulee yliopistoja ja entisesta kasityonopettajaopistostakin Yliopiston tiedekunta. Hassu juttu. Mita muuten tarkoittaa, etta sinulla ei ‘ole mitaan hataa, kun siippa jo loytyy’. Onko kyseessa joku hatatilanne, jos asuu ja elaa yksin? Aika moni on varmaan eri mielta kanssasi ja tiedan, etta moni sinkku valttelee esimerkiksi vanhempia sukulaisia, kun joka tapaamiskerralla saa kuulla asiattomia kysymyksia perheen perustamisesta ja lapsista. Kunhan purnasin. Cheers.

  7. Kopeda ainakin puuhailee jatkuvasti jotain yhteistä teekkareiden, varsinkin SiK:n ja fyysikoiden kanssa. Luulin, että Tekstiilareilla on vastaavat yhteistyöjärjestöt myös, mutta ilmeisesti siis ei. Itse ainakin sain kotitaloustäti-teekkariyhteistyöstä tarpeekseni ensimmäisten sitsien jälkeen, kun tuntui että juhlapöytä oli yksi pitkä lihatiski :D Mutta kyseessä oli tosiaan vaan yksi henkilökohtainen kokemus, sillä monet meidän ainejärjestön tyypit tosiaan pitävät yllä ahkeraa yhteistyötä Otaniemen suuntaan. Köksänope-teekkaripareja on myös ihan oikeasti syntynyt useita…

  8. Purnaaja, minä tiedän useampia ihmisiä, jotka kaipaavat seurustelukumppania, jonka kanssa jakaa arkinen elämänsä. Jos olisin sinkku, niin itsekin kaipaisin. Minusta ei ole yksineläjäksi. Osa ihmisistä on tottakai ikisinkkuja ja se heille ilomielin suotakoon!Itse olen sitä mieltä, että käsityönopettajakoulutus voisi hyvin olla edelleen opistotasoista (ts. nyk. ammattikorkea). Silloin opetus keskittyisi enemmän tekstiilitekniikoihin kuin käsityö- ja kasvatustieteen teorioihin. Mutta Suomessa on tehty periaatepäätös siitä, että kaikki peruskoulunopettajan pätevyyden saavat koulutetaan yliopistoissa.Anonyymi Anna, tekstiilareilla on joskus ollut jotain toimintaan TKK:n suuntaan, en tiedä tämän hetkistä tilannetta, kun en oikein yliopiston riennoissa käy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.