Maailman söpöin astia

Eilen seuralaiseni löysi kirpparilta minulle turkoosin uunivuoan. Pulitin astiasta huimat kaksi euroa ja nyt olen ihastellut ihanaa jadeiitin väristä kannellista uunivuokaa jo vuorokauden ajan. Sen väri ja muoto ovat upeat. Astia vetää kauneudessaan vertoja kauneimmalle esineelleni. Ai miten niin olen armoton materialisti?!

Internetin ihmemaasta löytyi joitakin tietoja tästäkin pienestä Fire King -merkkisestä uunivuoasta. Se on valmistettu Yhdysvalloissa vuosien 1945-49 välillä ja saman värisestä massasta on valmistettu kaikenlaisia tarjoiluastioita. Jadeiitin väri on minusta lumoavan kaunis, vaikka se onkin häkellyttävän lähellä mintunvihreää. Fire King -astioiden materiaali on pyrexin kaltaista kuumuutta kestävää lasia.

You may also like

5 Comments

  1. Uaaah! Meidän kesämökillä oli aikoinaan tuollainen ja olen joskus miettinyt, että minneköhän se mahtoi joutua, kun se oli mielestäni niin nätti!!Mummo tosin käytti sitä salaattikulhona silloin joskus 80-luvun alkuvuosina.

  2. Tuo mun kulho on tosi pieni,mutta juuri sopiva (kas kummaa) irtokarkeille.Olen aika yllättynyt, että toi tyyli iskee suhun, kun jotenkin olen käsittänyt, että tykkäät modernimmasta.

  3. Moi!Kieltämättä viehättävä kulho, astia. Väri ja muoto ovat kohdillaan. Itse en ole ennen tykännyt pelkistetystä muotokielestä, mutta joitakin poikkeuksia löytyy. Kuten löytämäsi astia, ainakin kuvien perusteella. T: Lada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.