Lahjoja!

Viime aikoina olen ollut selvästi kovin kiltti, koska minua on lahjottu ja runsaasti onkin.

Särmä lahjoi minua yliopistoon kannustamisensa vuoksi vuonna 1956 julkaistulla “Ommelkaamme tyttöjen kansallispuvut” -oppaalla, jossa on mukana myös kaavat. Lisäksi sain ihanan tyttömäisen kassin ja malvan kukintoja värjäystä varten. Otaksun, että malvasta pitäisi jotain sinisen/lilan sävyä saada, tosin en ole vielä ohjetta värjäykseen löytänyt. Jos joku osaa suositella, että miten kauan kukintolientä pitää keittää, niin olisin kiitollinen tiedosta. Kiitoksia Särmälle vielä kerran, olen vieläkin ihan hämilläni tästä lahjasta.

Siippa taas lahjoi minua roomalaistyylisillä (malli 1. vuosisadalta jKr.) korvakoruilla sekä “Etiquette for Ladies” -kirjasella, joka on faksimiili noin vuonna 1850 painetusta kirjasesta. Kirjanen neuvoo esimerkiksi että “To wear pink and green, red and yellow, together, is to violate every principle of taste.”

Uups, noh, minulla ei taidakaan olla erityisen hyvä maku.;) Minusta pinkki ja vihreä sopivat hyvin yhteen, jos värien sävyt ovat vain oikeat.

Lisäksi siippa antoi rahoitusapua NoaNoan alennusmyynnistä löytämääni silkkileninkiä varten. Olen ollut ihan onnessani tuon leningin ansiosta. Nyt kutsuja cocktail-tilaisuuksiin, kiitos!

Paljon kimaltelevia hopeapaljetteja pääntiellä.

You may also like

5 Comments

  1. Edelleen eipä kestä:) Minusta on kiva tehdä ihmisiä iloiseksi, joten älä suotta tunne kiitollisuuden velkaa. Tseppauksesi merkitsi minulle paljon:)Värikeskuksessa oli tuolla malvalla värjättyä lankaa. Väri oli kaunis, lämmin vaaleanvioletti. Lauantaisin myymälässä on kuulemma myyjänä Riitta Liski, joka varmaan osaisi neuvoa värjäyksen kanssa. Voin kysäistä, jos eksyn joku lauantai kirkonkylälle. Tietenkin voit itsekin käydä joku päivä tutustumassa paikkaan..ja tämähän ei taaskaan ollut mainos;)

  2. Särmä, pakkohan sitä oli sitten tänään kokeilla tuota malvalla värjäystä. Laitoin kukat kylmään veteen likoamaan ja ajattelin, että käytän samaa reseptia kuin muihin kukkiin. Katsotaan mitä tapahtuu. Värikeskukseen olisi mukava päästä, mutta kun olen tällainen autoton ja ajokortiton ihmisparka. Kaikki kivat paikat jää käymättä.;(

  3. Kyllä sinne on mahdollista autottomankin päästä. Täältä kyliltä menee muutama bussi Kuusankoskelle kirkonkylän kautta. Pysäkki on noin 100 metrin päässä kesäkahvilasta;)Sit toiseksi. Minulla on auto ja korttikin olis. Ajanut olen kyllä aivan liian vähän. Tulisipa minullekin hyvä syy tarttua pitkästä aikaa rattiin. Eli jos päätät tulla ihan lähiaikoina, niin suosittelen vaihtoehto numero ykköstä..

  4. Pitäisi varmaan harkita tuota bussimatkailua. Kunhan marisen huvikseni.;)Värjäystulos näyttää muuten todella mielenkiintoiselta, eikä yhtään oikeanlaiselta, mutta siitä lisää työpäivän jälkeen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.