Kolmio vinoon

Sairastuvalta päivää, kevättalven köhätauti saavutti vihdoin minutkin. Ehkä tämä on jonkilainen rangaistus viime viikolla Münchenissa auringonlämmössä nautituista terassitunneista? Toisaalta nyt ehdin julkaista postauksen huivista, jonka sain valmiiksi jo tammikuussa.

Olen vähän kyllästynyt peruskolmiohuiveihin, joita minullakin on noin miljoona (no okei, ei ehkä ihan niin montaa). Siksi neuloin itselleni epäsymmetrisen vinon kolmiohuivin vähän eri suunnasta kuin tavallisesti. Innostuin ja huivi lopulta taisi syntyä kolmessa päivässä. Ainaoikeinneuloksessa ja raidoissa on jotain koukuttavaa!

Takaa huivi näyttää symmetriseltä, vaikkei se vauhdissa pysykään noin tasapainossa:

Edestä huomaa, että toinen kärki on pidempi kuin toinen. Kiinnitys toimii solmimalla tai huivisoljella:

Aloitin huivin neulomisen kolmella silmukalla ja lisäsin aina yhden silmukan vain oikeassa reunassa. Lisäykset tein vain huivin oikeassa reunassa oikealla puolella: Kunnes työn korkeus on 12 cm lisäykset joka 4. krs, sitten  kunnes työn korkeus on 40 cm lisäykset aina *joka 2. ja joka 4. krs* ja sitten lisäykset joka 2. krs kunnes huivi oli sopivan kokoinen. Pohjavärin väriset raidat on saatu aikaiseksi nostamalla silmukka neulomatta aina nurjalla puolella ja Sari Silk -raitojen kohdalla silmukka on nostettu neulomatta niin oikealla kuin nurjallakin kerroksella.

Huivin materiaali on  Hjertegarnin Incawool -lankaa (100% villaa, 100g/160m)  ja raidat ovat  sarikankaiden jämistä kehrättyä Sari Silk -kierrätyssilkkilankaa. Pohjavärilankaa meni noin 250 grammaa ja raitalankaa noin 70 grammaa. Pinnan neuloin kuohkeaksi ja  joustavaksi 7 mm pyöröpuikoilla.

Tällaisia huiveja voisi neuloa vaikka kuinka monta, raidoittaen eri langoilla ja väreillä. Tykkään!

You may also like

2 Comments

  1. I just would like to say hello from Poland. I am crazy knitting -woman and your designs are very inspiring for me.
    Best wishes :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.