Vihreää ja pinkkiä

Kun ensimmäisen sukan kanssa jahkaa kymmenen kuukautta, on toinen sukka hyvä tehdäkin kolmessa päivässä, ettei projekti jää kokonaan kesken. Aloitin kermitinvihreät sukat kesäkuun alussa viime vuonna ja sainkin ensimmäisen sukan aika hyvään jamaan kesälomalla Ranskassa. Sitten projekti jäi. Kaivoin projektin esiin toissa viikonloppuna, neuloin ensimmäisen sukan loppuun (purkamiseltakaan ei säästytty), ja toisen sukan sitten neuloin kiukulla päästäkseni kiehtovamman projektin kimppuun. No, lopputuloksesta tykkään, sukat ovat mukavat jalassa, lanka pehmeää, tosin se nyppyyntyi hieman jo neulottaessakin.

Sukat on neulottu varpaista ylös (Magic cast-on) kantapää on perustiimalasikantapää (hyvä ohje löytyy esim. Ullasta) ja varrensuun silmukat päättelin Jenyn ohjeen mukaan, jota en ollutkaan aikaisemmin kokeillut. Pitsineule on oma kehitelmä, idean nappasin jostain (enää en muista mistä), mutta muokkasin kuviota eteenpäin.

Tekniset tiedot: Sukkien koko: 40/41, Lanka: Lana Grossa Merino Meilenweit (420m/100g), Langan menekki: 83g, Puikot 2,25mm

 

Entäs se kiehtovampi projekti sitten? Siihen kuuluu tällaisia lankoja:

Olen ihan fiiliksissä noista väreistä! Nuo vasemmanpuoleiset pinkit ja vihreät langat olen värjännyt itse, pohjalankana niissä on muinoin messuilta ostettu Wetterhoffin kokeiluerä(?) paksumpaa silkkivillaa. Säilyttelin värjäämätöntä lankaa pitkään, kunnes viime kesänä innostuin värjäämään vyyhdit. Noiden piti mennä myyntiin, mutta rakastuin väritykseen niin, että päätin pitää langat itselläni.

Vyyhdit odottivat oikeaa ohjetta kauan. Sitten pari viikkoa takaperin ilmestyi Kate Daviesin Textisles -lehden toinen numero. Ja siinä oli Betty Mouat -huivimalli. Davies on nero, en muuta voi sanoa. Koska värjäämäni pinkki ja vihreä lanka eivät olisi huiviin riittäneet, päädyin lisäämään projektiin aivan erilaisen, tosin myös silkkivillaisen langan. Kellanvihreä silkkivilla on Manos del Uruguayn Silk Blend -lankaa.

Olen päässyt jo koetilkkua pidemmälle.  Sen voin jo sanoa, ettei minun huivistani tule ohjeen mukainen ja en tiedä missä noin riemunkirjavaa huivia tulen käyttämään. Joka tapauksessa, rakastan noita värejä!

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.