Meemeilyä

Vastaan Tikrun haasteeseen, kun vietän yliopistolla luppoaikaa (lue: tenttiin lukeminen ei nappaa) ennen folkloristiikan luentoa.

Mieluisin lanka millä olet neulonut?

Suomalaisista mieluisin on Pirkanmaan kotityön paksu Pirkka-lanka, ulkolaisista virolainen Lõngad. Kuten joku on voinut huomata viimeaikasista tekeleistäni.;) Kummatkin suosikit ovat melko karkeaa 100% villalankaa.

Suosikkipuikkosi?

Sukkapuikoissa bambuiset nro 3-4,5 sekä Addin pyöröpuikot nro 3-5.

Kamalinta mitä olet neulonut?

Karmeimmat jutut ovat jääneet aina kesken, eli kukaan ei ole nähnyt niitä oikein missään. ;) “Aikuisena” aloitetuista töistä hirvein lienee kukertava pinkki/oranssi/punainen resorineuletakki Pirkka-langasta. Sain aikaseksi vain yhden hihan, jonka myöhemmin purin.

Paras ohje millä olet neulonut?

Täytyy myöntää, etten ole ikinä neulonut mitään TÄYSIN ohjeesta. Ohjeet tulevat omasta päästä.;) Erilaisia neulepintamalleja ohjeista on kuitenkin tullut kokeiltua.

Tärkein neulontatekniikka?

Kuten Laura ja Tikru ovat jo todenneet, niin pöyröpuikoilla neulominen. Yritän neuloa kaiken minkä vain voi suljettuna neuleena, silloin ei tule rumia painavia saumoja ja lisäksi neulominen on pyörönä nopeampaa. Lisäksi pyöröpuikot kulkevat nätimmin mukana kuin suorat puikot.

Paras neulekirja tai -lehti?

Kaikki neulekirjat ja -lehdet, joista saa uusia ideoita ovat hyviä. Tykkään kovasta Interweave-lehdistä, Solveig Hisdalin Kuvioista silmukoiksi -kirjasta (ne ihanat kuvat!), Teva Durhamin Loop-d-Loop -kirjasta ja kaikenlaisista kansanomaisia neulamalleja käsittelevistä kirjoista.

Mieluisin knit-a-long?

Enpä ole mukana. En ole oikein innostunut kollektiivisesta neulonnasta.

Mieleisimmät neuleblogit?

Useimmin tarkistan Neulovan lehmän, MadeByMyselfin, Lauran blogin ja Marjutin neuleet. Muitakin hyvin usein.

Mielisuunnittelija?

Teva Durham ja Debbie Bliss, lisäksi kasa muita, jotka ovat suunnitelleet Rowanille. Tykkään vintagetyylistä ja malleja on kiva katsella, vaikka en ohjeesta tekisikään.

Mieluisin neule, jota käytät eniten?

Vihreä hihatin on ollut eniten käytössä valmistumisensa jälkeen.

Ja seuraavaksi vastauksia tähän meemiin toivon Neulovan lehmän Pirkolta.

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *