Onni on…

…uudet alennuksesta ostetut remmikengät ja jääkaapista aamulla löydetty (viikko sitten ostettu) suklaalevyn puolikas.

Kengät ovat Biancon, nahkaa ulkoa ja sisältä. Hinta alennuksessa vain 36 euroa! Ei haittaa, vaikka näitä voi käyttää vasta puolen vuoden kuluttua ulkona. Kotona voin hyvin tepastella kengillä vaikka koko talven.

Eilisten luentojen saldo on tämä:

Yli puolimetriä Kitten Mohair -kaulahuivia. Neulemalli taisi olla vähän liian yksinkertainen tuohon lankaan, pitsimäisyyttä voisi olla enemmän. Tosin uskon pingottamisen ja höyryttämisen auttavan asiaan.

Taas merihistoriaan: Yrjö Kaukiaisen A history of Finnish shipping on muuten helppoa luettavaa, kun on Suomen yleinen historia hallussa, mutta mikä paikka on Sound? Se on jokin paikka Itämerellä, jossa jouduttiin maksamaan rahdista tullia ainakin 1400-1600 -luvuilla. Olisiko se Sundin kaupunki Ahvenanmaalla? Äärimmäisen rasittavaa, kun ei tiedä kaikista sanoista mitä ne ovat suomeksi. Monet asiat voi kyllä arvailla. Nyt esimerkiksi tiedän, että tapulikaupunki on staple town englanniksi.

EDIT: Marjut valaisi asiaa Wikipedian avulla. Sound on mitä luultavimmin Öresundin kaupunki.

You may also like

10 Comments

  1. Sound… Se voisi olla Öresund. Ainakin Wikipedia väittää niin. :-)http://en.wikipedia.org/wiki/Oresund

  2. Jotain hyötyä keskiaikaan hurahtaneesta miehestä sentään – joskus tarttuu jotain omaankin päähän. :-)

  3. Ooh, mistä noita löytyi? Itse metsästän antikoista noita jo pitkään… mä oon niin hullun kade että nyt pitää mennä johonkin rauhoittumaan :)

  4. Tuollaista napitettavaa autohärpäkettä tarvitsisi kyllä työhuoneessani… *jäätyy*Löysin Mummilta vanhoja kasari/70-luvun käsityölehtiä, voi jessus niitä…Noissa sentään on tyyliä.

  5. Olen kauhea ja jätän kertomatta paikan, koska toivon joskus löytäväni lehtiä lisää. Ilkeää, mutta minäkin keräilen lehtiä ja harvoin niitä löytää.70-luvun lehdissä on jo tiettyä nostalgiaa, mutta kasarilehdet on vain aivan hirveitä.Noissa 30-50-luvun lehdissä on paaaaljon ihania malleja, jotka haluaisin. Täydellisesti istuvia neulejakkuja ja -paitoja.

  6. Itse pidän juuri sen ajan vaatemuodista istuvuuden, käytännöllisyyden ja mukavuuden takia. Ja on ne niin kauniitakin! Naiset todella olivat naisia!

  7. Noista lehdistä löytyy tosiaan supernaisellisia malleja ja esimerkiksi ohjeita neulottuihin alusvaatteisiin. Eipä tosin taitaisi hermo kestää niin ohuiden lankojen kanssa.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *