Punaista

Viime päivinä on lähinnä tullut erikoistuttua joululahjojen neulomiseen ja lahjoja en tietenkään täällä ennen joulua esittele. Itsellekin on tullut kuitenkin tehtyä: punainen mohairvillatakki edistyy hitaasti, mutta sitkeästi. Raglanhihoja jouduin vähän purkamaankin, kun olin tehnyt todella typerän ajatusvirheen: liian vähän kavennuksia, vaikka malli oli nenän edessä.

Lisäksi aloitin tänään Roosa-pitsihuivin neulomisen (yllätys, yllätys) virolaisesta villalangasta. Tykkään Roosa-mallista kauheasti, malli on helppo ja kiva neuloa, mutta pinnasta tulee kuitenkin näyttävä. Kuvassa neulos näyttää paksulta, mutta oikeasti se on kauniin pitsimäistä.

Roosan alkua:

Viikonloppuna ei tullut tehtyä mitään erityisen järkevää töissä olemisen lisäksi. Eilen olimme siipan äidin luona kylässä, saunoimme ja söimme hyvin. Olo oli todella hemmoteltu! Sain vielä lahjaksi siipan äidiltä Kimikon tekemät ohjeet+kaavat 1700-luvun porvarispukuun. Olen edelleen ihan onneni kukkuloilla, koska olen etsinyt juuri tuon tyyppisen puvun röijyn (takin) kaavaa. Ajattelin valmistaa röijyn viime keväänä kutomastani villakankaasta, mutta musta ostokangaskin on vaihtoehtona. Toivon vain, että saisin tehtyä röijyn valmiiksi jouluksi. Saattaa tulla vähän kiire, koska haluan ommella röijyn käsin ja siihen tulisi kuitenkin pellavavuorikin. Röijy on vähän saman tyylinen kuin tämä.

Kutomani röijykangas:

Aloitin viime viikolla itse kutomastani kankaasta hameen ompelemisen. Ajattelin nimittäin viime keväänä, että haluan kankaasta hameen viimeistään jouluksi. No, nyt on sitten nelisen viikkoa aikaa jouluun… Hameesta tulee folklore-henkinen ja eilen hameen vyötäröä rypyttäessäni naureskelin itsekseni, että siitä tulee telemark-hame.;) Suksia en kyllä omista, mutta kai hametta voi käyttää vaikkapa kävellessäkin. Paksu villakankainen hame lämmittää varmasti ja sen seuraksi sopivat hienosti noitakenkäni.

Itse kudottu hamekangas, villaa silkkiraidoin:

Koulutyöt ovat kuin tervanjuontia, mutta kaksi esseetä olisi vielä pakerrettava ja keskiviikkoiseen folkloristiikan tenttiin luettava. Onneksi tentti on luultavammin hyvin helppo, kunhan vain saisin omista luentomuistiinpanoistani selvää…

You may also like

4 Comments

  1. “Itsekudottu hamekangas villaa silkkiraidoin” ja itsekudottu röijykangas – wau! Olen kunnioituksesta mykkänä :o Sinä ainakin tunnut olevan oikealla alalla – tuntuu olevan harvinaista nykyaikana…

  2. Itseasiassa puilla kutominen on juuri se mun juttuni, mutta kangaspuita käyttämään pääsee harmittavan harvoin… No, sitten kun voitan lotossa, niin haluan kangaspuuhuoneenkin.;)

  3. Puilla on kyllä kiva kutoa, vaikka en ole muuta tehnyt, kuin mattoja. Olen luvannut itselleni, että vielä jonain päivänä tutustun kangaspuiden sielunelämään ja loimen luomiseen sekä sen puille virittämiseen. Toistaiseksi on apuna aina ollut äiti ja mummo. Vanhempien luona olisi kangaspuut ihan joutilaina, mutta kerrostaloon semmosia on ihan turha edes haaveilla. Ehkä sitten sen lottovoiton jälkeen voi ostaa ison omakotitalon ja tehdä sinne käsityöverstaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *