Joululahjoista

Joululahjat ovat löytäneet saajansa ja nyt on aika tehdä tiliä millaisten joululahjojen parissa olen puuhaillut parin viime kuukauden aikana. Ensi vuonna voisi taas yrittää aloittaa joululahjojen tekemisen vaikkapa jo kesällä.;)

Joululahjat ovat olleet melko huivipainotteisia tänä vuonna. Seuraavassa kuvallinen ja pieni sanallinen esittely tekemistäni lahjoista. Kaikista pienistä projekteista ei ole kuvaa. Tein lahjoja, joiden tekemisestä nautin ja ajattelin myös lahjojen saajien tykkäävän.

Violetista merinovillasta (Grignoscon Flavia Baby) syntyi Roosa siskolle. Lankaa meni noin 130 grammaa.

Kirjava vihreä/ruskea/valkoinen huivi on ainaoikeaa ja lankana on Italiasta syyskuussa rahtaamani BBB:n Genziana (85% merinovillaa, 15% dralonia), lankaa meni 150 grammaa. Vaaleanpunainen huivi on Sandnes Garnin Kitten Mohairia. Malli on yleinen pitsineulemalli, löytyy esimerkiksi Novita-lehdestä 3/2005. Lankaa meni noin 80 grammaa. Tein itselleni samanlaisen huivin, mutta eri langasta. Siitä huivista kuva täällä.

Vihreä huivi on neulottu pitkittäin Novitan Tosca-langasta, joka ei ole enää markkinoilla. Muistaakseni langan koostumus on 60% akryylia/40% villaa. Lankaa meni vähän yli 100 grammaa. Tykästyin huiviin sen verran paljon, että ajattelin tehdä itsellenikin sellaisen.

Äidille syntyi virolaisesta hahtuvasta kintaat ja kevyesti huovutetussa huivissa on virkattu yhteen hahtuvaa ja paksua Pirkanmaan kotityön Pirkka-lankaa. En muistanut punnita kumpaakaan.

Alla olevia peruspipoja tein itseasiassa kaksi. Lankana 7 veljestä -lanka. Pipon seurana pojille tarkoitettuja heijastimia. Heijastimet kiinnitetään rintaneulalla.

Tein myös “tyttöheijastimia” suvun naisille.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.