Opetusharjoittelusta osa 2

KatjaL kyseli minulta, että mitä olen opetusharjoittelussa oppilaille opettanut. Tietenkin olen pitänyt mahdollisimman tiukkaa kuria, kuten kunnon kansankynttilän tuleekin.;) Lisäksi olen opettanut ala-asteella lankatekniikoita (punontaa, solmeilua ja erilaisien tupsujen tekemistä) ja vaatteen suunnittelua ja kaavan muokkaamista. Yläasteella olen taas opettanut tilkkumaalausta ja kirjontaa (niin kone- kuin käsinkirjontaakin). Itse olen innostunut siitä, että nykyään ala-asteellakin voidaan opettaa kaavoittamista ja valmiskaavojen muokkaamista, suunnittelu on tärkeä osa tekstiilityötä. Lisäksi olen itse NIIN innostunut erilaisista kirjontatekniikoista, että haluaisin opettaa niitä yläasteella paljon enemmän kuin on mahdollista. Esimerkiksi vapaavarsikirjontaa on mahdollista käyttää niin koristeluun, taidetekstiilien tekemiseen kuin luonnosteluunkin. Ongelmana on, että tunnit eivät riitä. Voisiko opetussuunnitelmaa muuttaa niin, että kässää olisi kymmenen tuntia viikossa?;)

You may also like

5 Comments

  1. Siinä on selkeesti joku Mielitty-suodatin, koska mä pääsin kyllä :)Kokeillu eri selaimella tai käynnistää selain uudelleen?Tyhjentää välimuisti jne..

  2. Kiitos vastauksesta, monipuolisia juttuja olet opettanut. Samaa mieltä olen , että 2 viikkotuntia käsityötä on turhan vähän, mutta onneksi asiasta kiinnostuneet lapset varmaankin saavat lisäoppia käsityökerhoissa ja kursseilla… ja miksei kotonakin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.