Tylsää

Tällä hetkellä tuntuu, että mikään ei edisty mihinkään suuntaan. Työhuoneen lattialla on noin 20 paria lapasia, rintakoruja, kasseja ja muuta tilpehööriä. Kylpyhuoneessa on kuivumassa viisi paria lapasia ja kaksi kaulaliinaa vanutuksen jälkeen. Olohuoneen lattialla taas on kahdet keskeneräiset lapaset ja kaksi kaulaliinaa… Gradun teoriaosa on onneksi saanut vähän jatkoa.

Koska mitää kivoja kuvia minulla ei ole vielä esitellä aikaansaannoksistani, niin esittelen hauskan valokuvan vuodelta 1932. Erityisesti pidän naisten samantyylisistä virkatuista verkkomyssyistä. Ne ovat kuin viime vuosien neulelehtien kesänumerosta.

Iloinen seurue Suomenlahdella, Viron rannikolla.

Olen muuten hyvin huolissani kirjoittamani kielen rappeutumisesta. Blogi-entryni ovat täynnä kirjoitusvirheitä ja kammottavia lauserakenteita. Pitänee yrittää petrata jatkossa.

Katsokaa tänään Punainen lanka. Haastateltavana on kovasti fanittamani Anna Kortelainen.

You may also like

7 Comments

  1. Anna Kortelainen rokkaa! Piti lähteä lenkille, mutta nyt olenkin kotona telkkarin ääressä. Feministiä minussa lahduttaa, että naispuolinen tieteentekijä pääsee esille, ja (epäonnistunutta) humanistia minussa ilahduttaa, että kysessä on ihminen, joka ei ole tekemisessä talouden, biotieteiden, tietotekniikan tai muun ‘yleisesti tärkeäksi tunnustetun’ tieteenalan kanssa. …Kuulostanpas asenneongelmaiselta. ;)

  2. Anna Kortelaisessa on mielestäni parasta se, että hän tekee tieteellistä tutkimusta, mutta popularisoi sen hienosti jättämättä kuitenkaan viitteitä tekstistä pois.

  3. Ihana valokuva.Olen käännellyt käsissäni myös joitakin löytämiäni vanhoja kuvia, ja ihastellut sitä miten ihmiset ennen vielä Pukeutuivat.Nyt kaikilla on vaan jotakin päällä.

  4. Ennen kyllä tosiaan Pukeuduttiin, varsinkin hyvintoimeentulevan väen piirissä. Harvalla naisella on nykyään esimerkiksi enää aamupäivä-, kävely- ja päivällispukuja erikseen. Minulle kyllä tuollainen järjestely kävisi. Haikailen myös kauniiden hattujen ja käsineiden perään.

  5. Nykyään saa kuulla olevansa “tällääntynyt” jo jos on hame päällä, olen huomannut;-0Ennen – vaikkei niin varaakaan ollut – oli pukeutumisessa paljon enemmän Tyyliä. Kaikki ei ole rahasta kiinni, kuten tiedämme…Mutta olisi se kiva joo että voisi panna hatun päähänsä joskus tai kunnon käsineet ilman että ihmiset luulevat että olet naamiaisiin menossa!

  6. Hei! Anopin vintillä pemmastaessani löysin pari lehteä: Virkkaus- ja neuletyöt, syysnumero vuodelta 1950 ja Eevan käsityöt syksy 1957. Olisitko kiinnostunut? Pidän kyllä itsekin lehdistä, mutta jotenkin tuntuu, että ne olisivat “paremmassa arvossa” jonkun sellaisen luona, joka niitä oikeastikin voisi hyödyntää?

  7. Violet, itsekin olen törmännyt noihin “tälläytymis”-kommentteihin joskus. On oikeastaan hassua, että nykyään yliopistolla voi olla vaikka verkkarit päällä, kun 50-luvulla vaadittiin vielä suhtkoht tiukkaa pukukoodia.Anonyymi, nuo lehdet saattaisivat kiinnostaa minua, pitää vain plarata ensin omat hyllyt läpi, en muista onko minulla jo noita lehtiä. Voit laittaa minulle mailia osoitteeseen mielitty at gmail piste com.

Leave a Reply

Your email address will not be published.