Vaikea tapaus

Jo viime syksynä manasin lainarukkiani. Nyt rukki on taas tullut mieleeni, kun olen haaveillut värttinällä kehräämisen opettelusta.

Värttinän lyhty:

Mikäköhän rukissa oikein on vikana? Lyhty pyörii nätisti, mutta kehrätty lanka ei edelleenkään halua rullautua rullalle. Nyörin olen jo rukkiin vaihtanut. Olenko oikein ymmärtänyt, että rulla pitäisi pyöriä vapaasti ja NOPEAMMIN kuin kehrän ja lyhdyn? Minulla rulla vain jumittaa eli ei pyöri metallitikussa ollenkaan, vaan on kiinteästi kiinni siinä. Pitäisiköhän rullan reikää suurentaa? Milläköhän se onnistuisi? Perintörukkia, joka ei ole edes minun, en haluaisi turhaan sorkkia. Neuvoja ja ideoita otetaan vastaan!

Pidin tänään Ylpeys ja ennakkoluulo -maratonin

Yli viisi tuntia mitä iiihaninta nummilla vaeltelua ja sievistelyä. Eli kiitos vain Turkuun, että dvd saatiin lainaksi. Olenkin nähnyt sarjan viimeksi muutama vuosi sitten, kun se tuli uusintana telkkarista. Ensimmäisen kerran sarjan näin, kun asuin vielä vanhempieni luona. Muistan, kuinka piinaavaa oli odottaa aina viikko, ennen kuin näki seuraavan jakson. Vaikka tiesi, miten tarinassa tulee käymään. Rakastan Jane Austeneita! Mutta vielä enemmän rakastan Colin Firthiä, varsinkin Mr. Darcyna. ;)

You may also like

9 Comments

  1. En tiedä tämän päivän työkaluista rullan reiän suurentamiseen, mutta ennen oli sellainen puikkoraspi (tai mikä sen nimi nyt onkaan) mutta karheapintainen puikko, jossa kahva ja sillä voisi raaputtaa tuota reikää suuremmaksi.Taitaa hammaslääkäri käyttää vastaavanlaista juurihoitoa tehdessään.

  2. Öljytä rukkia?Muistaakseni samanlainen ongelma oli parissa koulun rukissa, ettei pyörinyt kunnolla ja lurautti hieman jotain öljyä tms.En mene takaamaan kikkaa, muistelin vain.Ostettuani tuon dvd:n joskus viime marraskuussa, katsoin sen 3 kertaa lähes putkeen. Nähnyt sarjan kolmasti aikaisemminkin, mutta kun… On niin ihana!Ja kirja luettu heti uudestaan, se uusi leffaversio nähty ja bollywood-versiokin tarinasta katsottu.Mistäköhän saisi järki & tunteet kirjaa tai elokuvaa? Etsinyt kaikkialta.

  3. Ei auta rasvaaminen, kaikki rukin liikkuvan osat on rasvattu valkovaseliinilla. Sellainen hiomapuikko voisi tietysti olla ihan hyvä, JOS tuo rullalle kiertymis -ongelma nyt johtuu siitä, mistä minä kuvittelen sen johtuvan.Itse olen lainannut kaikki Austenit vain kirjastosta. En itse keräile kauheasti romaaneja vaan enemmän tietokirjallisuutta.

  4. Oi, tuo sarja olisi ihana… vaan se kun on loppuunmyyty kaikista kaupoista. (Kirja on hyllyssä sekä suomeksi että englanniksi, ja luettu aika monta kertaa.)

  5. Käsityöläiset vain osaavat ottaa hintaa tekeleistään, jopa kaverihinnat on hirmuisia opiskelijalle. Onneksi osat mokomista osaavat vaihtokaupan tai yksinkertaisesti mieltä lämmittävän lahjomisen. :) Itse aina suosin vaihtokauppaa.Mielelläni haluaisin tekemäsi ranteenlämmittimet/kalastajansormikkaat what ever, sillä en oikeasti usko että sinunkaan pinna kestäisi opettamistani. Ja työsi ovat aina niin kauniita! Hadlaan kyllä pystypuilla kutomisen alkeet, lautanauhat yms, kehräämisen hyvinkin, huovutuksen sekä käsinompelun jne mutta neulominen… Ehkä kaikkia ei vain ole luotu neulojiksi! :DEsim. Opettajan kommentti neulakinnas kokeilustani “Noh… on ainakin osa tuosta sotkusta sinne päin…” ;D Mumminikin on luovuttanut monta kertaa kanssani.

  6. Oola, ajattelin kyllä jonkin tyyppistä vaihtokauppaa, työlleen on vaikea laittaa hintaa. Katsotaan, katsotaan… Voisin aluksi tehdä itselleni nuo hanskat, niin voit tiirailla onko ne sun mielestä kivat. Miten kävi sun lapas- ja sukkaprojekteille peruskoulussa?;)

  7. Olin puukäsityössä suurimman osan peruskoulusta. :DMun kaulahuivi 4. luokalla oli katastrofi, virkattu pannunlappu tokaluokalla… Niin noh…Luulinkin, että olin aivan poropeukalo käsitöissä enkä tehnyt liitä lainkaan, ennen kun lukiossa sain hyvää palautetta ensimmäisen kerran ikinä ja siitä lähti kipinä.

  8. koita irrottaa rulla ja putsaat reiän vaikka pitkällä puikolla, siellä voi olla jotain töhnää joka saa sen takertumaan kiinni.

  9. Ei auta Ziina tuokaan, koska olen jo putsannut rullat (niitä on yhteensä kolme) ja ne eivät pyöri edelleenkään.No, toimiihan tuo rukki sisustuselementtinä, jos mikään ei auta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.