Kehruuta

Kun pitäisi lukea muiden proseminaari-raakileita, niin minä keksin oheistekemistä:

Ostaa pamautin eilen ruman uudenaikaisen värttinän, kun värttinän kerran halusin. Harjoitteluun käytän karmeaa keltaista jämävillaa, joka tosin sopii hyvin Project Spectrumin henkeen.;) Uusiseelantilainen Ashford-värttinä ei ollut kallis, muttei se ole kauneudellakaan pilattu. Voisiko tuota tuunata kauniimmaksi?

Värttinän mukana tuli aloitusohjeet ja yllätyksekseni niiden avulla sain jonkinlaista lankaa aikaiseksi. Kovin ylikierteiseltä, epätasaiselta ja paksulta vaikuttaa, mutta eiköhän tuo harjoittelemalla ala parantua. Tietenkin oletan saavani ensi viikonloppuna Oolalta kaikki patenttivinkit.;)

Iih, olen koukussa!

You may also like

7 Comments

  1. Hui kun ruma värttinä. Tuon mukanani paremman ja raskaamman, jolla voit sitten treenata. Tuo näyttää aivan liian kevyeltä ja painoituskin kamalalta. Mutta kehrääminen on niin ihanaa! Siihen jää koukkuun!!

  2. iona, KAIKKEA pitää kokeilla.;)Toi värttinäni on kyllä suhtkoht painava (painaa n. 90g =aloittelijan värttinä), mutta myös käsittämättömän ruma.;(Kivakiva, kun Oola tuot värttinäsi. Mistä saa muuten hyvää villaa kehrämiseen? Olenko oikein ymmärtänyt, että huovutusvilla on yleensä liian lyhytkuituista kehräämiseen? Sitä käytin nyt harjoitteluun.

  3. Itse harjoittelin kyllä ihan huovutusvillalla. Parempaa se on kuin karstaamaton, tietenkin. Parasta toki olisi ahvenaanmaanlampaan villa, joka on kammattu villakammoilla (joita toki on vain Kuralassa, meidän koulussa ja muutamalla muinaisimmeisellä) auki. Ah unelmallisuutta, miten ihanasti pitkäkuituinen villa kehrähtyikään. *muistelee huokaillen*Piikun villa on toiminut itselläni oikein hyvin.

Leave a Reply

Your email address will not be published.