Finnconia ja olemista

Viikonloppu oli varsin mukava. Lauantai-iltaan kuului viinittelyä ja syöpöttelyä, sunnuntaina piipahdimme siipan kanssa Finnconissa kuuntelemassa kolme paneelikeskustelua. Paneelit käsittelivät vaihtoehtohistoriaa yleensä, teknologiaa vaihtoehtohistoriassa ja romantiikkaa scifissä. Romantiikka-paneelia kuunnellessani tajusin järkytyksekseni, että Gabaldonin kirjat voidaan laskea scifiksi aikamatkailuaspektinsa vuoksi. Termin laajuus huimaa päätä.

Paneelikeskustelujen tason vaihtelu hämmästytti. Osa keskustelijoista ei ollut mitenkään valmistautuneet aiheeseen. Minusta on kuuntelijoiden törkeää aliarvioimista, että paneelikeskustelija ensimmäiseksi ilmoittaa, että on krapulassa ja inhoaa paneeleita. Harmillista, koska aiheista olisi voinut saada hyvinkin hedelmällistä keskustelua aikaiseksi.

Paneelien välissä ehdimme käydä Valtterin kirppiksellä, josta tarttui mukaan muutama kirja ja askartelumateriaaliksi vanhoja nuotteja ja valokuvia.

Ohjeita palvelusväelle -kirjanen lähti mukaan Finnconista. Sanojemme ensiesiintymiä – ja Vanhankirkon puisto -kirjaset ostin lauantaina Hiltuselta Sofiankadulta yhteishintaan 1,5 euroa. Tänä viikonloppuna on ollut kirjahankinnoissa onni myötä.

Viikonloppuna tuli katsottua aivoja sulattava Angelika ja merirosvot -elokuva sekä Wickerman, jonka alkupuoli oli varsin viihdyttävä, mutta loppu kovin ahdistava. Wickermanin soundtrackin voisin kuitenkin ottaa, tykästyin elokuvan musiikkiin.

Neuletakki on edistynyt siihen kriittiseen kohtaan, jossa pitäisi päättää yläosan mallista. Haluaisin kovasti tehdä raglanhihat niiden helppoudun vuoksi, mutta pintaneule kärsisi siitä. Taidan joutua tekemään istutetut hihat. Tylsää. Vähän jännittää, että riittääkö lanka. Sitä kun mennyt yllättävän paljon.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *