Huivipäivitys

Tämänpäiväisiä siipan isän 70-vuotispäiviä varten valmistui alpakkahuivi:

Huivin lähtökohtana oli Interweave -lehden (autumn 2006) Swallowtail Shawl. Alunperin oli selvää, että jätän keskimmäiset mallikerrat pois, koska mielestäni ne jotenkin sekoittavat huivin ilmettä. Reunuksen ajattelin tehdä ohjeen mukaan, mutta langan uhkaavasti loppuessa jätin viimeiset neljä kerrosta neulomatta. Siksi huiviin ei tullut kovin kauniita reunoja. Reunus olisi voinut olla näin isossa huivissa reilusti leveämpi. No, seuraavalla kerralla tiedän. Olen kuitenkin tyytyväinen huiviin, siitä tuli iso, ilmava ja se sopii mainiosti leninkini ilmeeseen.

En muuten tajua, miksi kuvissa mulla on kauheat silmäpussit, peiliin katsoessa ne eivät ihan NOIN pahat ole.

Niin ja ne huivin tekniset tiedot: Lanka on Dropsin Alpacaa, värinro 7233, menekki 145 grammaa. Käytössä nro 4:n pyöröpuikot.

Ja vielä lähikuva:

Viikko sitten sain valmiiksi oranssin Onnenlehti-huivin (huivin ohje, pdf). Suurensin mallikertaa tähän huiviin. Materiaalina jälleen kerran Kidopale -mohairsekoitelanka.

You may also like

16 Comments

  1. :)Upeita nuo sun huivit. Eikä niitä silmäpusseja es ois huomannu ellet ois sanonu.Mua kiehtoo ton onnenlehden isot kuviot. Pitänee ottaa listalle.

  2. Oih ja voih kun on taas ihania ja eteerisiä huiveja! Hassua kun on aina mielikuva susta ton profilekuvan mukaan (vaikka olen aina tiennyt, että olet tumma oikeasti) niin aina ensin miettii, että kuvas sulla on mallina :D

  3. Voi kun tuo juhlapäivän huivi on kaunis, paljon kauniimpi kuin originaali Swallowtail. Ja ihana tuo oranssikin!Tukka on muuten ihanasti, sopii kauniisti..

  4. Hyvä idea tuo keskikerrosten poisjättö tuosta Swallowista. Oma pää ei oikein vörki. En tykännyt tehdä yhtään niitä yhteen silmukkaan viiden neulomisesta, ja se niiden yhteenneulominen vasta kenkkua ja hidasta olikin. Kun taasen tuo perusmallikerta oli ihan mukavaa tehdä.Tippi

  5. Todella kauniita huiveja! Minä ihastuin myös sinun kampaukseen, ajattelin heti, että tuollainen sopisi tyttärelleni hienosti. Osaisinkohan tehdä?!Kivaa alkavaa viikkoa!

  6. Ihana noanoa-mekko ja supersöpöt kengät! Niin ja ne huivit, on kyllä hienoja (oli vaan pakko ensin kommentoida muuta asua, kun se oli ensimmäinen mitä ajattelin). Käy hyvin mekon kanssa tuo eka.Tekisi kovasti mieli aloittaa Liisan lilja, malli on todella kaunis, mutta olen kokematon pitsinneuloja, niin vähän pelottaa.

  7. Kiitos, kiitos taas kaikille keuhuista! Juhliin pitää pukeutua oikealla juhlavalla tavalla ja huolehtia kokonaisuudesta.;) Juhlissa oli kivaa, vaikka kipeä olinkin.

  8. Todella kauniita huiveja! Miten toteutit Onnenlehtikuvion suurentamisen?Kiitokset sinulle kauniista ohjeista!

  9. Nuo sun huivit on aivan ihania ja upeasti toteutettuja. Olen niitä ihastellut itsekseni jo aiemmin moneen otteeseen. Olet kyllä todella taitava! Ja kauniskin vielä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.