Elokuvista

Kuluneen viikon aikana olen katsonut viisi elokuvaa. Siis todella katsonut, en vain silmäillyt, niinkuin yleensä teen.

Orlando oli yhtä hyvä kuin muistinkin. Unenomainen ja kaunis kuvaus, kauniit puvut ja ihana Tilda Swinton tekevät leffasta ehdottoman suosikkileffani. Swintonin tyyli näytellä puree; pidän kovasti naisen eleettömästä tavasta ilmaista tunteitaan. Miinuspisteitä dvd-julkaisu saa roimasti siitä, että kansikuvassa on tapahtuma, joka leimaa elokuvan petipuuhaus -elokuvaksi, vaikka kyseinen kohtaus kestää noin viisi sekuntia.

Cyrano de Bergerac oli uusi tuttavuus, sain elokuvan joululahjaksi. Mukava perinteinen seikkailuelokuva, jossa siinäkin on kauniita vaatteita ja dialogi toimii runomitassa. Ikävä kyllä suomennos ei tietenkään pääse samoihin mittoihin, kun alkuperäinen ranskalainen runomitta. Elokuvan loppu oli vähän no-no tällaiselle onnellisten loppujen rakastajalle.

Amélie tuli tv:stä joulupäivänä ja olihan se pakko katsoa, vaikka elokuva löytyy myös dvd:llä. Laskujeni mukaan olen nyt nähnyt Amélie’n 17 kertaa. Jos pitäisi valita elokuva, jossa haluaisi elää, niin minulle se olisi varmasti Amélie.

Sain Piano-dvd:n joululahjaksi, edellisestä katselukerrasta on ainakin viisi vuotta. Piano oli edelleen yhtä hyvä, mutta elokuvakokemusta häiritsi se, että en saanut katsoa elokuvaa rauhassa yksin. Elokuvan musiikki on kaunis, visuaalisesti elokuva on kaunis, itse kertomus on kaunis. Ai miten niin pidän vain kauniista elokuvista?!

Huomasin vasta näitä elokuvia listatessani, että suosikkielokuvissani päähenkilöt ovat aina naisia. Kai se on aivan luonnollista, kun on itsekin nainen. Pidän onnellisista elokuvista, minusta tragedia ei ole mitenkään ylevää. Onnelliset elokuvat ovat parasta todellisuuspakoa. Huomiseksi minulla on katsottavaksi vielä yksi lempielokuvistani: Klaus Härön hieno Näkymätön Elina.

Olin eilen pitkästä aikaa ihan teatterissa katsomassa elokuvaa, perinteiseksi suvun jouluelokuvaksi oli tällä kertaa valittu Suden arvoitus. Kyseinen elokuva on lastenelokuva ja sellaiseksi aivan hyvä. MUTTA susia elokuvassa olisi voinut näkyä enemmän ja elokuvasta olisi voinut saada mielekkäämmän, jos näyttelijöiksi ei olisi taas kerran valittu Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä. Piruako se Peter Franzén joka elokuvassa tekee?! Lisäpisteitä elokuva saa upeasta luontokuvauksesta, sudenpennuista repuissa ja noitamaisesta Morganin Lailasta, joka värjää kasviväreillä ja neuloo Sirkka Könösmäisiä paitoja. Lailan rooliin olisi kuitenkin voitu valita joku muu kuin Vuokko Hovatta, jonka näyttelijänlahjat eivät riitä mystisen noitamaisen lapinnaisen kuvaamiseen. Tuli ikävä Mirjami Kuosmasta.

Tällaista tällä kertaa. Luvassa täällä vielä tänään: Tämän vuoden käsityösaldo.

You may also like

11 Comments

  1. Ajattele, minä olen kerran meinannut ajaa Tilda Swintonin päälle pyörälläni kun Tilda poseerasi valokuvaajalle Klaus Kurjen edessä pyörätiellä ;D taidan olla melkein sukua julkkikselle. Ja Orlando ON yks niistä parhaimmista leffoista, juu!Marsvin

  2. Mäkin tykkään onnellisista ja kauniista elokuvista, koska niistä tulee hyvä olo. Sama koskee myös muuta taidetta. Oon miettinyt sitä, että tässä maailmassa on helppo tehdä ihmisille paha olo, mutta se, että saa ihmisille hyvän olon, on paljon vaikeampaa. Siksi myös aina tekijöille kiitosta, jotka saa hyvän mielen itselle. :)Hyviä noi sun leffavinkit, pitääpä tsekata joskus ne, mitä en vielä oo nähny.

  3. piano elokuvan musiikki on ihnaa, ite elokuvaa en oo tainnut katsoa, mutta musa on erittäin hyvää varsinkin kangaspuissa ollessa

  4. Orlando on ihan parhautta, pitäisi näyttää sitä useammalle ihmiselle! Hih, mun mielestä tuo melkein-Tildan-päälle-pyörällä-ajaminen on jonkinlainen krediitti.;)Jotenkin tuntuu, että monesti, kauniit ja onnelliset leffat ovat “huonompia” ja vähempiarvoisia kuin traagiset vaikeat elokuvat. Amélie on ihana ja Audrey Tautou niin kaunis!Pianon soundtrack minulta vielä puutuu, pitäisi kai hankkia. Musiikki on niin kaunista.

  5. Amelie on ihana! Suunnitelmissa on ostaa dvd, koska sitä voi katsoa uudestaan ja uudestaan… Siinä leffassa olisi tosiaan hauska elää. (Leffaelämyksen hauskuutta lisää se, että muistan taas Pariisinmatkani pari vuotta sitten, kun näen paikkoja joissa itse kävin.)Muistin blogissasi, että olen aikonut katsoa Orlandon jo pitkään. Jos ei menisikään uuden vuoden juhliin vaan katsoisi rauhassa leffaa…Ehkä on niin, että joidenkin mielestä onnelliset elokuvat ovat liian ‘helppoja’ eivätkä siksi ansaitse arvostusta.

  6. Amélie kyylätään täälläkin säännöllisesti. Lapsetkin pitävät siitä tosi paljon. Pianosta pidän myös, mutta se pitää totta totisesti katsoa yksin.Samoin kuin aivan huippu Tunnit.KAikki elämäni aamut – tykkäätkö siitä? Sen musiikki…oooh!

Leave a Reply

Your email address will not be published.