PS-projekteja

Valkoinen hame on tässä vaiheessa pienien takapakkien jälkeen. Jouduin purkamaan pitsisen alun melkein kokonaan, kun tajusin, että hameesta oli tulossa todella leveä. Milloinkohan muistan, että mallitilkku kannattaa tehdä pyöröpuikoilla jos varsinaisen työnkin niillä tekee. Pitsipinta näyttää nyt onnettoman ryppyiseltä, kokeilin kuitenkin jo etukäteen onnistuneesti mallitilkun höyryttämistä, ei siis syytä huoleen.

Neuloksen pinta on todella kivan näköistä ja myös mukavan tuntuista. Kiitos Juulille ideasta yhdistää villa puuvillaviskoosisekoitteeseen! Tosin vieläkin vähän jännitän hameen pesua ja värjäystä. Värjäyksessä hameesta tullee mukavan läikikäs/meleerattu, kun villa imee paremmin väriä kuin puuvilla tai viskoosi. Tarkoitus on värjätä hame melko vaaleasävyiseksi, jolloin sävyerot eivät ehkä ole niin merkittäviä.

Olen kerännyt työpöydälle purkillisen sinisävyisiä lankoja. Noista tullee värikkäitä lapasia. Inspiraatiota odotellessa voin tuijotella purkkilankoja.

Kevät on tulossa, lumi sulaa vauhdilla! Hämmentävää on, että lumen alta ei paljastukaan ruskea kuollut ruohomatto vaan aivan vihreä uusi ruoho. Miten tämä on mahdollista? Viime keväältä on vappuaatolta todistuskappaleita ruskeasta ruohosta. Tänä talvena ei ole tarvinnut juuri marista kauheista ilmoista, kun on ollut niin lämmintä koko ajan. Toisin oli viime vuonna maaliskuussa.

Viime aikoina olen kuunnellut nostalgia-musaa, Beatlesia ja vanhaa 80-luvun Eurythmicsia. Kaksi aivan totaalisen erilaista bändiä, mutta kummankin mukana voi mainiosti laulaa, koska sanoista saa selvää.

Nyt ulos sunnuntaikävelylle!

You may also like

3 Comments

  1. Se, mikä kuiduista värjäytyy voimakkaimmin, riippuu värjäystavasta. Villan ohjeella värjäytyy villa, puuvillan ohjeella jos värjäät, niin todennäköisesti viskoosi. Kivaa jälkeä eri kuiduista koostuvaa neulosta värjäämällä joka tapauksessa saa. Beatles on aina hyvä valinta. Mukana voi laulaa, vaikkei sanoista mitään ymmärtäisikään, kuten kauan sitten Suonenjoen reissulla..

  2. Jotenkin mä saan aina puuvillasta vaaleampaa kuin villasta, riippumatta reseptistä. Omituista.Juu, Beatlesiä voi laulaa mainiosti, vaikka ei mitään ymmärtäisikään.:) Iskällä taitaa olla edelleen samat kasetit automusiikkina. Miksi sitä hyvää vaihtamaan?

  3. Mekin taivasteltiin eilen miehen kanssa tuota lumen alta paljastuvaa vihreätä ruohoa…Tais olla syksyllä niin lämmin lumentuloon asti, ettei ruoho kerinnyt paleltua ja kuolla pakkaseen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.