Inquisition Living

Hämmästyin, kun löysin sisustustuotteita myyvän yrityksen nimeltä Jeanne d’Arc Living. Ehkä minä en nyt ymmärrä jotain tai ehkä jossain on toinenkin kuuluisa Jeanne d’Arc, mutta minulle Jeanne d’Arcista tulee mieleen nuori nainen, joka kohtasi loppunsa roviolla.

Ristiriita romanttisia sisustustavaroita myyvän yrityksen ja pyhimykseksi nostetun väkivaltaisen kuoleman kohdanneen nuoren naisen välillä on mielestäni irvokas. Ymmärtäisin nimen Jeanne d’Arc

esimerkiksi nuorille suunnattuja muotivaatteita tuottavan yrityksen nimenä (vrt. G-sus), koska silloin nimi voikin olla raflaava ja monimerkityksellinen. Mutta miten tuollainen nimi sopii yritykselle, joka myy hyvin perinteisen romanttisia sisustustavaroita?

Mitä pidätte, eivätkö Inquisition Living tai Anne Frank Living olisi myös aika toimivia?

You may also like

8 Comments

  1. Inhoan tuollaista nimien ryöstöviljelyä, varsinkin Gsus-merkkiä. Se kielii niin vahvasti historiattomuudesta. Ja kun ajattelee, miten paljon valmiita nimiä on olemassa. Ihan en tosin tajua sitäkään, että annetaan firmalle oma nimi. Oma lukunsa ovat tietty firmojen nimet, jotka ovat olevinaan latinaa, mutta ovat ihan väärin. Tai olematonta kieltä olevat nimet. Nykyaikana on viehättävää, jos yrityksen nimi on ykskantaan esim Kemiön väri. Miten paljon tietoa yhdessä nimessä. Kemiössä ollaan ja maalia myydään.

  2. Minullekin tuli juuri mieleen tuo historiattomuus ja tiedon puute. Brandien ja nimien muokkaaminen on sitten vielä ihan oma juttunsa, esim. Itella ja Destia…Täytyy myöntää, että itsekin pidän mainitsemistasi selkeistä ja vanhahtavista nimistä. Tietenkään ne eivät sitten tuota kaikenlaisia mediaseksikkäitä mielikuvia.;)

  3. Sisältöhän ei nykyään muutenkaan merkitse mitään. Tiimarissa oli taannoin samassa pöydässä Hello Kitty -penaaleja ja Che Guevara -penaaleja. No anteeksi vaan, minusta Che ei ole harmittomuudessa verrattavissa Hello Kittyyn.

  4. En minäkään tuota tajua. Ehkä siinä on kyse post-postmodernista kulttuurista, jolloin karnevalisoidaan kaikki sisällöt ja merkitykset.

  5. No jaa… onhan Romeo ja Juliakin todella “romanttinen” – kaikki kuolee. Nimen antanut henkilö saa varmaan muita mielikuvia nimestä Jeanne d’Arc, ajattelee ehkä viktoriaanisia pyhimyskuvia ja ranskaa, romanttista, hailua…Mites Saddamin sisustus?

Leave a Reply

Your email address will not be published.