Vihreä takki

Vihreä takki oli tekeillä aina alkusyksystä saakka. Halusin saada sen valmiiksi pakkasille ja nythän näyttää siltä, että kylmät ilmat vain jatkuvat. Hyvä, koska olen takkiin todella tykästynyt. Ensinnäkin on väri. Intensiivinen vihreä, jossa lähempää katsoessa on keltaisia, vihreitä ja oransseja pilkkuja. Sitten on lanka, jonka struktuuri on paksua, ilmavaa ja haurasta, mutta neulottuna tiiviinä pintana todella jämäkkää. Mallikin on onnistunut ja oikein kotoisa.

Lanka on Rowanspun Arania (Ravelry-linkki) , jonka tilasin Cucumber Patchista jo viidettä vuotta sitten. Langan valmistus on valitettavasti lopetettu vuosia sitten. Takkiin lankaa upposi noin 600 grammaa eli en käyttänyt kaikkea 700 grammaa. Jossain vaiheessa tämä takki saattaa saada vyön tai sitten ei. Neuloin suositusta pienemmillä, 4,5 numeron puikoilla, että pinnasta tuli jämäkämpi ja neuleesta “takkimaisempi”. Höyrytys rentoutti neulepintaa ihmeellisesti ja teki mukavan huopamaisen.

Takin malli on omasta päästä. Yläosan pidennetyin silmukoin tehtyyn pintaneulekuvioon otin mallia jostain mallikirjasta/lehdestä, mutta koska takki on ollut tekeillä niin monta kuukautta, en kuollaksenikaan muista mistä malli on peräisin. Pitäisi aina kirjoittaa tällaiset muistiin.

Neuloin takin ylhäältä alaspäin: ensin kaarrokkeen, sitten hihat, sitten vartalo-osan. Viimeiseksi neuloin päätien, että sain sen reunan samannäköiseksi kuin hihansuut ja takin helman. Sitten neuloin vielä erikseen taskun ja lisäsin sen ompelemalla. Tasku on enemmän käytännöllisyyden kuin tyylin sanelema: hameissa ei usein ole taskuja ja johonkin nenäliina ja satunnaisesti myös puhelin on saatava laitettua.


Viime viikolla kävi hyvä tuuri: neuletakki oli juuri valmistumassa ja sitten sattumalta löysin kirpparilta kuvissa päälläni olevan tweed-hameen hintaan 4,50 euroa. Olinkin jo pähkäillyt, että minkä hameen kanssa vihreä ihanuus parhaiten sopii. Nyt on sitten asukokonaisuus lopputalveksi ja vaikka loppuelämäksi. Ehkä alankin tweed-rouvaksi!

Napit ovat kookospähkinän kuorta ja ne sopivat takkiin täydellisesti. Samaisia kookosnappeja muuten tuli pieni valikoima Helsingin Lankamaailmaan viime viikolla eli vinkvink, jos kiinnostaa.

Lisää kuvia vihreästä takista löytyy Flickristä 2011 -kansiosta. Yksityiskohtakuvat olen ottanut itse, muista kuvista suurkiitos Miehelleni.

You may also like

22 Comments

 1. Hei!

  Todella kaunis takki, mutta oikeasti minua jäi tuo hame vaivaamaan… Olen ihan varmasti joskus jossakin kaupassa sovittanut tuollaista hametta – vuosia sitten. Kylläpäs nyt harmittaa, kun en muista!

 2. On todella hieno villatakki!

  Olen tässä muutaman kuukauden ajan metsästänty suht perusvillatakian ohejtta itselle, en ol noin taitava, että itse suunnittelisin.

 3. Kiitos kaikille mieltä lämmittävistä kehuista! Takki on todella mieluinen jo muutenkin, mutta on aina hauska kuulla positiivista palautetta.

  Minna, tuo minun hameeni on ainakin ihan H&M-merkkinen, eli ei mikään kovin erikoinen :D Toisaalta, se on kuitenkin niitä parempia H&M-vaatteita: kauniisti vinoonleikattu (bias-cut) vuoritettu, saumat todella viimeistellyt ja kangaskin on laadukkaalta vaikuttavaa ja konepestävää villasekoitekangasta. Pesin ja silitin hameen ja sen ulkonäkö vain parani. Vähän sivuun asiasta: Olen aina ihmetelly H&M:n vaatteiden epätasaista laatua, joskus olen onnistunut löytämään kumman laadukkaita vaatteita. Olisi kiva tietää mistä nuo helmet ovat päätyneet H&M:n mallistoon.

  Isognu, tuo ylöalaisin-raglan on todella hyvä malli, jos raglanhiha muuten sopii (kaikki eivät tykkää). Ylösalaisin-mallissa on se hyvä puoli, että sitä voi kokeilla koko neulomisprosessin ajan. Kannattaa rohkeasti vaan lähteä kokeilemaan!

 4. vitsi noi hiukset sopii sulle!

  olen ihan samaa ihmetellyt hm:stä! kaverit raahaa nykyisin aina mut mukaan käydessään kun osaan kertoa heille mitkä vaatteista on niitä halpoja-mutta-laadukkaita ja mitkä vaan halpoja, tai pahimmillaan kalliita-mutta-huonolaatuisia :D

 5. Ihana takki ja lanka on myös todella kauniin värinen! Toteutustapaasi lukiessa koin ahaa-elämyksen: todella järkevää neuloa hihat ennen vartalo-osaa -> ei tarvii jännätä riittääkö lanka toiseenkin hihaan ihan loppuun asti (kuten mulla yleensä käy, kun hihat perinteisesti on jääneet viimeiseksi)!

 6. AIvan ihana!
  Kaunis väri, upea malli ja kaikki niin sopii yhteen. Kookosnapit heittävät kauniisti punaista pigmenttiä ja nivoutuvat vastavärinä kauniisti takkiin, ja hame ainoastaan korostaa kokonaisuutta.
  Malli on jotenkin viehättävän 40- lukulainen asultaan…

  ja oman värinen tukka on kaunis myös.

 7. Kiitos kehuista kaikille!

  Tiina, kiitos! Eikö tosiaan tuo H&M -asia olekin kummallinen? Sille täytyy olla joku tosi yksinkertainen selitys, mutta en ole keksinyt vielä, että mikä.

  Affen, juu tuo hihat ensin on kätevä siinäkin mielessä, että muuten multa jäisi hihat tekemättä ;) Ylösalaisin tehtävä neule on muutenkin kaikista armollisin tällaiselle ostan-aina-liian-vähän-lankaa -ihmiselle.

  Weirdrockstar, mikä sattuma, että sanoit tuosta 40-lukulaisuudesta! Naureskelinkin nimittäin noita kuvia katsoessani, että jos hame olisi ylettynyt polven alapuolelle, noista olisi tosiaan voinut tehdä mustavalkoisia 40-luvulle sijoittuvia kuvia. Tosin tukka on kyllä vähän vallattomasti eikä lainkaan sellaisilla oikeanlaisilla kiharoilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published.