When the sun hits

Eilen otettiin kauppa- ja kirjastoreissulla muutamia kuvia viime viikonloppuna valmistuneesta punaisesta takista. Torkkelinmäellä oli niin kirkasta, että värit ovat kuvissa hieman palaneet puhki ja minä siristelen silmiäni. Siksi näihin kuviin sopii hyvin soundtrackiksi The Gatheringin versio kappaleesta When the sun hits.  Kappale You Tubessa (ei suostunut upottumaan tähän postaukseen) ja Spotifyssä. Ihanaa, että aurinko paistaa!

Punaisesta takista on tietoja jo edellisessä postauksessa. Malli on suurinpiirtein sama kuin Vihreässä jakussa, mutta silmukkamääriä oli muutettava, kun neuletiheys ei täsmännyt.  Takista tuli lyhythihainen ja helmasta lyhyempi, koska lankaa oli vain 450 grammaa. Se ei sinänsä haittaa, koska tuo takki on joka tapauksessa hyvin lämmin.

Soljet ovat siskoni vanhasta neuletakista, johon ne oli otettu siskoni UFFilta 90-luvun alussa ostamasta tirolilaisjakusta. Oikein hyvää kierrättämistä siis! Päädyin vain  kolmeen hakaspariin, vaikka niitä olisi kaiken kaikkiaan ollut viisi. Viidellä hakasparilla jakusta olisi tullut mielestäni liian kansallisromanttinen.

Lankaa jäi 450 grammasta tämän verran, hihat neuloin viimeiseksi. Onneksi saan kiksejä siitä, että mittailen ja tarkkailen langan riittävyyttä, muuten tuo olisi tehnyt hulluksi.

Kuvakrediitit minusta ja takista menevät Miehelle, mutta yksityiskohtakuvat otin itse. Lisää kuvia Flickrissä.

You may also like

12 Comments

  1. Erittäin kaunis ja onnistunut. Aurinko antaa kuvalle ihanan sävyn! Ja Torkkelinmäestä tulee niin mieleen opiskeluajat yli 30 vuoden takaa!

  2. Oikein onnistunut takki, mutta vielä enemmän pitää ihastella, miten jonkun ihmisen ilme ja olemus voi pelkistä kuvistakin henkiä noin ilmiselvää hyvää mieltä ja onnellisuutta. Pakottaa satunnaisen blogilukijankin hyvälle tuulelle!

  3. Hyvin kaunis neule! Itsellänikin on samaa lankaa, tosiaan vain 400 gr. Nyt oli hyvä nähdä, kuinka riittävä lanka on.

  4. Kiitos! Tuossa takissa on tosiaan 450 g ja minun mielestäni neulos “söi” paljon lankaa, lanka ei ollut kauhean riittoisaa.Takkini on suurinpiirtein kokoa 42/L, jos siitä tiedosta on langanmenekkiarvioissa hyötyä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.