Kaulakoru silkkilangasta

Ihastelin töissä Silk Indianin Kohinoor Silk -kierrätyssilkkilankaa ja olin valmis säilömään sitä lasipurkissa, niin kaunista se on. Lopulta lanka (tai osa siitä, hamstrasin noita vyyhtejä aikas monta…) päätyi kaulakoruksi. Huiman kirjavaa silkkiä rauhoittamaan virkkasin merseroidusta puuvillasta ympyröihin yksivärisen reunuksen ja ompelin koristeeksi joukon yksivärisiä nappeja. Virkattujen korujen idea ei ole minulle mitenkään uusi, muoto on tuttu jo monen vuoden takaa Riemupyörä-rosseista.

Rakastan tuota kaulakorua ja uutta kesäpuseroani. Olen siinä mielessä outo, että pidän kaikkien inhoamasta muotiväristä, korallinpunaisesta. Korallinpunainen sopii mielestäni hyvin ihoni, silmieni ja hiusteni väriin.  Minulla on kaksi värimaailmaa, joita rakastan: Kirkkaat ja puhtaat korallin, oranssin, violetin, turkoosin, limenvihreän ja keltaisen sävyt. Sitten ovat sameat vihreät ja ruskeat, erilaiset voimakkaat punaiset. Näitä on aika vaikea yhdistellä toisiinsa, ehkä se on syy, miksi olen helisemässä garderoobini kanssa.  Ja miksi sitten usein päädyn pukeutumaan mustaan.

Mutta katsokaapa nyt näitä silkkivyyhtejä, eivätkö olekin hurmaavia!

You may also like

4 Comments

  1. kävin kuolaamassa ja silittelemässä noita ogelissa mutta totesin että on niin löyhäkierteistä ja paksua että en keksinyt mitä niistä olisin tehnyt… ihania ovat kuitenkin ja tuo kiilto huokuttaa sellaista harakkaa kuin minä

  2. Leena, kiitos.

    Kaunis Nelli, juu mullakin oli vaikeuksia keksi, että mitä tuosta langasta tekisi. Luulisin, että loputkin vyyhdit päätyvät esim. raitalangaksi huiviin, virkatuksi vyöksi tai joksikin muuksi yksityiskohdaksi.

  3. Mahtava idea! Tällaiseen projektiin riittää pienikin määrä tyyristä mutta ah niin ihanan kiiltävää lankaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.