Vedenneidon sukat

Jostain syystä en ole neulonut sukkia pitkään, pitkään aikaan. Edellisestä parista itselle on ainakin kolme vuotta. Mutta nyt oli pakko ryhtyä, koska toiseksi viimeiset villasukkani sanovat sopimuksen irti ihan muutamassa viikossa. Ja aina palelevainen ihminen ei villasukitta osaa olla!

Sukissa materiaalina on Hjertegarnin Kunstgarn -lanka (75% villa/25% polyamidi, 420m/100g) kaksinkertaisena kahdelta kerältä. Yksisäikeinen, melko löyhäkierteinen lanka toimii hyvin myös kaksinkertaisena, neulospinnasta ei tule liian jäykkää, vaan kimmoisaa. Neulos on aika paksua ja se on hyvä, koska nyt ensi hätään tarvitsin sukat, jotka pitävät kotona lämpöisenä, mutta toki nämä kumi- tai talvisaappaasiinkin mahtuvat.  Lankaa kului noin 135 grammaa ja käytössä olivat 3,5 mm puikot (puikot olisivat voineet olla puolta numeroa pienemmätkin).

Malli on omasta päästä, mutta toki tämä on aika perusmalli. Värikkäässä langassa toimii kauneiten yksinkertaisimmat mallit. Sukkien väritys on kuin öljyläikkä, kaunis ja väriä vaihtava. Mallineulos, joka on kirjasta Suuri Ompelu- ja käsityökirja (Karisto, 1966),  antaa sääressä ja jalkapöydässä joustovaraa.

Nämä sukat valmistuivat niin vauhdilla ja kivuttomasti, että innostuin sukkien neulomisesta uudelleen. Seuraavat sukkalangat ovat  jo puikoilla, kaikkeen varautunut ihminen kun on täyttänyt kapioarkun sukkalangoilla, vaikkei sukkia itselle ole vuosikausiin neulonutkaan :) Onneksi villasukkia ei enää ulkona tarvitse, äitienpäivänäkin astelin Mummolan pihamaalla paljain jaloin ja tällä viikolla on iltapäivisin tulla ja mennä paljain säärin. Kevät <3

You may also like

9 Comments

  1. Minullakin on kaksi kerää tuota samaa lankaa; mietin myös pitäisikö käyttää kaksinkertaisena, kun tuntuu niin ohuelta ja pehmeältä. Sinun sukkaparisi on tosi mehevän ja herkullisen oloinen :)

  2. Hei!

    Onko muutamia vuosia sitten julkaisemastasi Nuolenpää-huivista (muistaakseni se oli tuon niminen) vielä mahdollista saada ohjetta jostain? Löysin kätköistäni keskeneräisen huivin, ja ohjeen olen kadottanut. Olisin kovin kiitollinen jos hyvin hautunut tekele saisi arvoisensa päätöksen. :)

  3. Kiitos vinkistä ja oikeammasta nimestä. :) Ja hieman tarkempi linkkien tutkailu olisi johdattanut minut luultavasti oikeille teille, mutta kysyvä ei eksynyt!

  4. Ihanat sukat! Mallineulos on niin kaunis, että ryhdyinpä heti itsekin etsimään sitä kyseisestä kirjasta, kuitenkaan onnistumatta. Viitsitkö vinkata, millä sivulla neulos on? Thänks!

  5. Hei! Olisiko mahdollista saada mallineuloksen ohjetta? Kyseistä kirjaa vaikea löytää ja säärystimiin haluaisin jjuuri tuon tyylisen reippaan ja joustavan pinnan ja sidoksen..T. Satu

Leave a Reply

Your email address will not be published.