Rusetilla! ja Rai-rai-raitaa!

Nyt ei allekirjoittaneen jalkoja enää palella kotona. Ajattelin tarjota näihin tossuihin myös ohjeen, sopivasti näin Urmaksen nimipäivän kunniaksi. Malleissa on se ero, että rusettitossut neulotaan tasona ja raitatossut osaksi tasona, osaksi suljettuna neuleena.

Rusetilla! Huovutetut rusettitossut (pdf)

Rai-rai-raitaa! Raidalliset huovutetut tossut (pdf)

Itseasiassa tossujen ohjeet on kehitelty ohjeesta, jonka muokkasin Hjertegarnin perushuopatossuohjeesta eli kyseessä on valmiin ohjeen muokkauksen muokkaus. Oikeastaan alkuperäisestä ohjeesta ei ole jäljellä muuta kuin tossun idea ja kärkikavennukset.

Materiaalina tossuissa on Hjertegarn Lima. Tykkään  Lima-langasta todella paljon: se on ihan perusvillalankaa, mutta se on hyvän paksuinen, siinä on mukava kierre ja värikartta on kattava. Huovutuksen lisäksi se sopii hyvin tavalliseen neulomiseen ja minulla onkin ollut suunnitteilla jo pitkään neuletakki langasta, ongelmana lähinnä on että värivaihtoehtoja on vähän liikaakin.

Pesukonehuovutus on siitä hauskaa, että ikinä ei voi tietää mitä pesukoneesta sitten lopuksi ilmestyy. Ja pesukonehuovutus on aina vähän henkimaailman juttuja: lopputulos voi olla esimerkiksi saman langan eri väreillä hieman erilainen. Minulla rusettitossut huopuivat vähän vähemmän kuin raitatossut, vaikka pesulämpotila ja koneen täyttö oli sama.

You may also like

4 Comments

  1. Hei,
    En tiedä, kuinka usein käyt Ravelryssa, mutta Finnish Knittersissä kysellään rusettitossujen englanninkielisen käännöksen perään

  2. Aivan ihania nämä! Ihan mahtava lahjaidea. Tosin mä oon enemmän ompelijaihminen, mutta jos vaan mitenkään jaksaisin, niin varmasti neuloisin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.