Hiukset kuriin

Tein pienenä välityönä hiuspannan, jolla saa hiukset kuriin vaikkapa naamanpesun ajaksi:

Malli on oma ja sain idea siihen vihreän neuletakin taskua neuloessani. Taskun reunahan on ensiksi neulottu pitkittäin ja sitten kapean kaistaleen pitkästä sivusta poimin taskupussin silmukat. Olen yhä kiinnostuneempi paksuista neulepinnoista, joissa on rakennetta enemmän kuin yksi taso. Nostetuilla ja ristiävillä silmukoilla saa jänniä paksuja pintoja aikaseksi ja lisäksi neuloksesta tulee tiiviimpää ja vähemmän joustavaa.

Lankana hiuspannassa käytin Italiasta vuonna 2006 ostamaani Sesia Windsurf-lankaa (lanka Ravelryssa). Lanka on hieman meleerattua, sataprosenttista merseroitua puuvillaa, 50g/100m ja pantaan lankaa meni noin 20 grammaa. Puikot olivat 3 mm:n bambusukkapuikot, mutta ohuemmatkin ne olisivat voineet olla, jotta neulos tosiaan pitäisi hyvin muotonsa. Panta on säädettävä ja siinä on kolme napinreikää ja neljä nappia.

You may also like

2 Comments

  1. Tää on kyllä aikas hauskan näköinen! Tällaisen tekisin mielellään itekkin, jos vain osaisin.. Et haluaisi julkaista tästä ohjetta? =) Itse en ainakaan ymmärtänyt, miten olit sen tehnyt, kun en ole mikään maailman taitavin neuloja..

Leave a Reply

Your email address will not be published.