Kantarelliretki tammikuussa

Nyt ollaan taas blogin nimen ytimessä. Joulupäivänä aloin Neuhausin suklaan, portviinin  sekä Ylpeys ja Ennakkoluulo -maratoonin (ah, Mr. Darcy, kiitos Yle Teema!) siivittämänä neuloa sukkia.

Väreiksi valikoitui jotain sellaista, jota en itse normaalisti valitsisi, mutta jotenkin tämä yhdistelmä vaan toimii (samantyyppistä väritystä on sattumoisin muuallakin juuri nyt)! Kuulemma oranssiharmaa väritys tuo mieleen kantarellit, sanoo Mies, joka sieniä ei syö.

Itseasiassa aloitin sukkia samalla kuviolla (tosin eri väreillä) jo viime kesänä, mutta silloin sukista ei tullut mitään: aloitin silloin sukat varpaista ja ajattelin kuviota myös jalkaosaan sillä seurauksella, että sukasta uhkasi tulla todella paksu. Nyt päätin sitten neuloa sukat perinteiseen tapaan ylhäältä alas ja laittaa kuviota vain sukan varteen, sillä tavoin sukat sopivat normaaleihin kenkiinkin.

Kuvio muodostuu siten, että samalla kerroksella ei tarvitse neuloa kuin yhdellä värillä, “kirjoneulepinta” saadaan aikaiseksi nostamalla silmukoita neulomatta. Kantapää on normaali saksalainen (tosin kantalapun kummassakin reunassa on 3 s ainaoikein), jalkaterän kavennukset koristin ainaoikeinneuloksella:

Materiaali: oranssi lanka: Zitron Trekking Maxima, harmaa: Zitron Trekking XXL Tweed, puikot: 2,25 mm, langanmenekki: oranssi n. 25 gr, harmaa n. 75 gr.

Nyt puikoilla on samanlaiset sukat, mutta aivan toisella värityksellä. Näistä taitaa tulla maastoutumissukat, sen verran hyvin pätkävärjätty riemunkirjava lanka häviää kuvioneuleeseen. Oikeastaan haluaisin aloittaa kolmannet (ja neljännet…) sukat samalla mallilla mutta eri värityksellä. Sukista tulee aina ihan erilaisia väritystä vaihtamalla!

You may also like

8 Comments

  1. Onpa ihanat sukat! Ei ihme, että tekee mieli aloittaa aina uudet! Voisitko vielä kirjoittaa auki sen mallineuleen? Yritin tihrustaa, mutta nuo nurjat hämää – itse olen tehnyt vähän eri lailla.

  2. Kiitos vinkistä! Mulla on marinoitunut jo tovin kaikenlaista riemunkirjavaa ja pätkärääkättyä sukkalankaa; jos todella saat sellaisen langan uppoamaan tuossa kesken olevassa työssä noin kivasti, sitä sietää harkita täälläkin! Tykkään kantarellisukista valtavasti!

  3. No mutta ompas kauniit sukat! Ihanan vanhanaikaiset, talonpoikaistyyliset. Kuvioneuleesta tulee mieleen vähän Ailin lapaset, sukissa kuvio on vaan astetta verran kauniimpi. :)

  4. Sukissasi on mukavia yksityiskohtia. Pintaneule nyt jäi kiinnostamaan. siinä nostetaan kaksi silmää kahden kerroksen yli, mutta onko tuo harmaalla neulottu kerros kokonaan nurjaa, vai kaksi nurin, kaksi oikein? Oransseja silmiä taitaa olla neljä, ja sitten ne kaksi nostettua harmaata?

Leave a Reply

Your email address will not be published.