Paljettipipa ja sen kaveri

Aikaa on vierähtänyt hetki jos toinenkin neulomuksia tai ajatuksia esittämättä, mutta elämä kulkee samanlaisia latuja kuin aina ennenkin. Viime vuoden puolella, itseasiassa jo marraskuussa tein itselleni pari pipoa aina kasvavan pipo-, myssy- ja baskerikasan jatkeeksi. Pitäisi varmaan pikkuhiljaa rajoittaa asusteiden neulomista itselle, eteisen asustekoriin eivät mahdu kaikki pipot, lapaset ja huivit nytkään.

Ei ole mikään kovin suuri salaisuus, että olen harakka: Pidän kaikenlaisesta kiiltävästä ja koreasta. Siksipä parin vuoden aikana muotiin tulleet paljettilangat ovat minusta vastustamattomia. Omaan niitä kohtuullisen varaston, mutta vasta ennen joulunajan kiireitä neuloin ensimmäisen paljettineuleeni, punaisen paljettimyssyn. Tässä langassa paljetit ovat onneksi varsin hillittyjä, mikään diskopipo päässäni en kyllä kaupungilla (tai yhtään missään muuallakaan) liikkuisi.

Samanlaista neulosta kuin tässä pipossa käytin syksyllä keskeneräiseksi jääneessä huivissa. Seuraavana välityönä voisinkin kaivaa sen huivintekeleen esiin ja katsoa, että onko se yhtä toivoton tapaus mielestäni nyt kuin lokakuussa. Joka tapauksessa, neulepinta on joustavaa ja sopii siksi hyvin myssyyn.

Malli: Lyhteet -myssy (Lataa neuleohje (pdf)), lanka: Marks & Kattens Fame Trend Paljett kaksinkertaisena (420m/100g),  langanmenekki: noin 70 grammaa, puikot: 4,5 mm.

Punaisesta pipasta tuli rento ja reilunkokoinen, siksi päätin neuloa vielä ohuesta sukkalangasta (Gründl Four Seasons Marrakesh) kaksinkertaisena toisen pipon samaisella ohjeella, mutta jätin yhden mallikerran leveydessä.  Minulla on kumman litteä (=takaraivoton) pää ja päänympärykseni on vain 56-57 cm.

Kummassakin pipossa siis käytin siis  “420 metriä 100 grammassa” -lankaa kaksinkertaisena. Tuon paksuisia lankoja on paljon ja ainakin minä onnistun hankkimaan niitä varastoihina vähän liiankin kanssa.

Muuten ruskeasävyisen ja tavannomaisen pipan koristeeksi tein irroitettavan korun, virkkasin siihen pohjan puuvillasta ja mohairista ja kiinnitin ystävättären pari vuotta sitten Nepalista tuoman luisen pupunapin. Käsin veistetty nappi on kuin koru itsessään ja bonuksena nepalilainen pupu näyttää tyytyväiseltä ja vähäjärkiseltä!:)

Paljettilangoista vielä: viime kesänä toin Ranskasta itselleni tuliaisiksi yhden kerän Lanas Stopin Electra -paljettimohairlankaa. Koska lankaa on vain vähän (50g/115m), käyttötarkoituskin on vähän hakusessa. Jotain tuossa langassa kuitenkin on, ehkä se on juurikin se harakkaa kiehtova paljettikimalle. Jos joku idea jollekulle mieleen tulee, se otetaan ilolla vastaan.

You may also like

6 Comments

    1. Hmm, mistäköhän se johtuu? Meillä näkyy niin pc:lla kuin macilläkin ihan normaalisti. Ainakin Chrome- ja Explorer-selaimilla tuo pitäisi näkyä.

      1. Vastaan itse itselleni, kuulemma ongelmana on se, että ohjeessa on käytetty Calibri-fonttia (jota sinulla ei siis ole koneella). En ole aikaisemmin törmännyt tällaiseen ongelmaan, koska olen kuvitellut, että pdf-dokumentteihin ei vaikuta se mitkä fontit koneelle on asennettu.

  1. Mitä jos tekisit kaulurin, tuubimaisen sellaisen, johon laittaisit raitoina tuota paljettilankaa ja jotain muuta? Vaikka ainaoikealla tehden? Mulla on yks kokonaan mohairinen kauluri ja se on ehkä Maailman Lämpimin Asia. Nyt kun talviki vihdoin tuli Helsinkiin…

Leave a Reply

Your email address will not be published.