Hellettä ja värjäyskasveja

Lämmin sää jatkuu jo toista viikkoa ja minulla ei ole valittamista. Soisin toki olevani lomalla, työpäivän jälkeen kun ei tunnu ehtivän tehdä mitään.

Viikonloppuna söimme, joimme, uimme ja otimme aurinkoa Annin mökillä Hollolassa. Mukavaa oli.

Edellisenä viikonloppuna olimme Turun Keskiaikamarkkinoilla, joilla tuli nähtyä monenmoista kivaa kasvivärjäyksestä saippuan keittoon. Ostin mm. rautakautiset sakset, sellaiset keritsimien näköiset. Hyvin tuntuvat toimivan ainakin villalankaan ja omiin hiuksiini. Oli kovin mukavaa, ainakin kotimaan matkailu tuntuu Sampsan kanssa sujuvan hyvin,

Keräsin viime perjantaina mesiangervoa kuivumaan melkein pari kiloa ja niput olivat jo sunnuntai-iltana kuivat! Ilmat hemmottelevat kasvivärjäriä. Maanantaina taas keräsin pietaryrtinkukkia 600 grammaa ja opin kantapään kautta olevani allerginen pietaryrtille. Seurauksena ihottumaa ja karmea nuha sekä niiskutus.

Antiikki-tenttikirjan lukeminen etenee hitaanpuoleisesti. Erilaiset eurooppalaiset posliini- ja fajanssilaadut menevät TODELLA helposti sekaisin.

You may also like

1 Comment

  1. No voi sentään! Itse olen allerginen koivulle, pajulle, pujolle ja lepälle…tai niiden siitepölylle tarkalleen ottaen. Niin, ja leskenlehdille ja voikukille myös. Mutta olipa syynä mikä kasvi hyvänsä, allergia ei ole kiva juttu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.