Elämää tentin jälkeen

Keskiviikkona oli sitten kansatieteen 5 ov:n tentti. Toivottavasti pääsen läpi, kahteen kysymyksistä en tosin osannut vastata mitään faktaa. Tosin kolmeen viidestä sitten sitäkin enemmän. Iltapäivällä kävimme sitten Sampsan kanssa Rakennustaiteen museossa, jossa oli näyttelyt Sibeliuksen Ainolasta ja modernista puurakentamisesta. Oli mielenkiintoinen ja opiskelijaystävällinen: Opiskelijahinta vain 1,70 euroa.

Elämää tentin jälkeen: olen viimeistellyt lautanauhan peplosta (päällysmekkoa) varten, eilen olin koko päivän kutomassa (kunnes minut ajettiin pois laitokselta) ja sen jälkeen tein vielä nelipohjukkaista iskunauhaa kaulakorua varten. Tänä aamuna sitten pujottelin nauhaan kauniin sikermän lasihelmiä. Kaunis koru, ihan käyttökelpoinen arkikäyttöönkin, vaikka itse sanonkin. ;)

Olen ajatellut, että kaikista tekemistäni nauhapätkistä pitäisi koota oma arkisto opetuskäyttöön. Sille toivottavasti tulee käyttöä jossain vaiheessa tulevaisuudessa. Saisi vain itsestään niin paljon irti, että tekisi tosiaan kaikista nauhoista työhjeet ja -piirustuksen.

Virkkausprojektit ovat edelleen kesken ja rukkikin seisoo vielä koskemattomana. Viikonlopusta on tulossa vilkas, ensiksi olen töissä, sitten vierailulla ja sunnuntaina olemme lähdössä Sääksmäelle. Kauheasti haluttaisi tehdä kaikenlaista: ommella itselleni hameen mustasta sametista ja kutoa shaalien jälkeen viitat (vaipat) minulle ja Sampsalle. Sitä ennen pitäisi kuitenkin tehdä leninki ystävien häihin. Väri on edelleen ongelma: vanhaa roosaa vai oliivinvihreää?

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.