Tukholmassa

Olimme siipan kanssa risteilyllä ihan Tukholmassa asti, kun ilmaiseksi risteily saatiin. Söimme itsemme palloiksi ja nautimme vähän paremmasta hytistä. Parivuode ja telkkari ruotsinlaivalla on luksusta!

Gamla Stanista löysin tällaisia lankoja:

Yllä olevat Colinetten (vihreät ja lila vyyhti) ja Noron (moniväriset) herkut löysin Anntorps Väv -kaupasta (Österlånggatan 11). Kävin myös This Side Up -lankakaupassa (Österlånggatan 20), mutta sieltä ei tarttunut mitään mukaan, vaikka kaupan valikoima olikin mukava. Enemmänkin olisin voinut lankaa kotiin rahdata, mutta kun on edellisetkin neulomatta….

Tukholman päässä tuli tutustuttua myös Vasa Museetin. Museo on iso ja siellä on Vasa-laivan lisäksi myös informaatiota 1600-luvun alun arkipäivästä:

Minä, Kiri ja 1600-luvun ruotsalaiseukko. Eukko voi olla hyvinkin aikansa “luonnollista kokoa”, minä olen vain niin pitkä.;)

Vasa-laiva ei itsessään kiinnostanut minua niinkään paljon, eniten minua kiinnostivat laivasta noston yhteydessä löydetyt tekstiilit. Laivasta oli löytynyt melko vähän tekstiileitä, mutta minun mielestäni ne vähäiset tekstiilit olivat yllättävän hyvin säilyneitä. Tekstiilien joukossa oli myös villakankainen toimikassidoksinen vikkelisukka (mieliaiheestani lisää täällä ja täällä).

Vikkelisukka, sukan vikkeli näkyy sivulla hyvin:

Kokonainen ja “avattu” vikkelisukka:

Matkan aikana ei tullut tehtyä pah

emmin käsitöitä, mutta siskon ranteenlämmittimet ovat nyt valmiit. Materiaalina Drops Alpaca.

You may also like

4 Comments

  1. Ai kauhee miten paljon virheitä tein ekaan kommenttiin. Poistin sen. Siinä piti lukea: Ihanat langat! Toi Kiri on kaunis ja sopii sulle hyvin. Rupesi tekemään mieli luxusristeilyä Tukholmaan. Pitää pistää osoitteet talteen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.