“Alan” lehdistä, hahtuvasta ja tv:n katselusta

Lainausmerkit sen vuoksi, että “alan” lehdistä puhuessani minulle tulee mieleen aina aikuisviihdelehdet, eivätkä oman alani tekstiilitaidetta ja käsitöitä käsittelevät lehdet. Mieleni taitaa olla kieroutunut…

Minun on tehnyt jo pitkään mieli tilata Interweave Knits, Vogue Knitting ja Fiberarts. Epäilyttää vain niiden maksaminen ja miten ja milloin lehdet tänne Suomeen saapuvat. Samasta aiheesta on keskusteltu myös Neulonta-listalla. Lehdet tulisivat kuitenkin tilaamalla hyvin paljon edullisemmaksi kuin irtonumeroita ostamalla. Taitaa olla hieman nurinkurista, että pidän käsityölehtien selailusta, vaikka en ohjeiden mukaan halua mitään toteuttaakaan. Pidän lehdistä inspiraation lähteenä, vaikken mitä mallia suoraan toteuttaisikaan

Eilen pidin jo kolmannen perättäisen käsityöpäivän, mitä nyt aamulla kävin samoilemassa Haltialassa. Ja mikäs siinä oli vaellellessa: Ilma oli raikas, ei liian kuuma kuten keskikesällä, aavistus syksyä oli jo selvästi ilmassa.

Eilisen ahkeroinnin seurauksena minulla on vihreä pari hahtuvalapasia jo valmiina ja toinen pari melkein valmis. Vihreät tulevat omaan käyttöön ja toiset joululahjavakkaan. Päädyin huovuttamaan lapaset käsin. Yhden lapasen huovuttamiseen menee alla 15 minuuttia aikaa.

Tein aluksi huovutuskokeiluja pesukoneessa, mutta silloin tilkut kutistuivat melkein 50% ja niistä tuli aivan liian huopuneita kovia koppuroita. Käsin huovuttaessa tilkku kutistui noin 30% ja siitä tuli pehmeä, mutta kuitenkin tiivis. Pesukonehuovutusta voisin kyllä kokeilla laukulle.

Eilen rupesin taas pohtimaan sitä, että miksi minulle on niin tärkeää samaan aikaan katsella televisiota, kun teen jotain yksinkertaista käsityötä. Vastaus on, että käsityö voisi edetä hieman nopeammin, jos keskittyisin pelkästään siihen, mutta silloin tylsistyisin kuoliaaksi. Katselin siis eilenkin noin kahdeksan (!!!) tuntia telkkaria, uppouduin jopa saksalaiskanavien tarjontaan, vaikkein dubatuista sarjoista mitään ymmärtänytkään. Sitä voidaan jo varmaan sanoa kielikylvyksi.;) Ehkä pitäisi siirtyä hieman laadukkaampaan tarjontaan ja ruveta katsomaan leffoja, niitä kun löytyy kotoa niin dvd- kuin vhs-muodossakin.

You may also like

2 Comments

  1. Hei,Olen tilannut Fiberarts lehteä Akateemisen kirjakaupan kautta ja hyvin toimii ja hinta on melkein sama kuin suoraan tilattuna.

  2. Kiva kuulla! Ehkäpä pitäisi sitten käyttää Akateemisen palveluita eikä tilata suoraan. Sitten voi mennä räksyttämään Akateemiseen jos lehteä ei kuulu. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.