Valitusta

Jahaa, mukavaa huomata töissä, että Explorerilla kuvat eivät taida tulla blogissani näkyviin, kun kotona Firefox toimii kovin kauniisti.

Tämä postaus on sitten pelkkää valitusta, tämän voi siis skipata rauhassa.

Taas on viikko hurahtanut johonkin. En ole pahemmin edes luennoilla käynyt, olen joko ollut sairas tai sitten ei ole vain huvittanut mennä. Huono omatunto on silti, vaikka tilastotiede ei ole kauhean mielenkiintoista ja luennoilla ei ole edes pakko käydä. Jotenkin vain tuntuu siltä, että kässänmaikkana en kauheasti tarvitse esimerkiksi SPSS -tilasto-ohjelman kaltaista numerotaidetta.

Syksyn luennot ovat kyllä pahinta hörhöilyä: Folkloristiikkaa ja merihistoriaa. Aiheet kiinnostavat minua kovasti, mutta mitä hyötyä niistä on käsityönopettajalle? Jos olisin fiksu, minulla olisi tietysti joku koulussa opetettava aine sivuaineena, mutta koska olen auttamattoman epäkäytännöllinen, hurahdankin kaiken “järkevän” sijaan maailman epäkäytännöllisimpiin aineisiin. Olisin ottanut egyptologiaakin, mutta sitä opiskellakseen täytyy osata saksaa ja mielellään myös ranskaa. Ja koska en puhu saksaa ja ranskan osaamiseni rajoittuu lähinnä ruokasanastoon, ei minulla taitaisi olla kovin hyvää saumaa egyptologian opiskeluun.

Oman alan opinnoissa tuli taas takapakkia: kansallispukukurssi, jolle olin menossa, peruutettiin. Kaikki muut kansallispukukurssit ovat tietenkin jo täynnä. Ehkä puran sitten käsinompelu -vimmaani muinaispukuihin, onhan “muutama” kangas jo odottamassa vaatteiksi päätymistä. Jätin syksyn lukujärjestyksestä pois kaavoituksen kurssin, joka olisi oikeasti ollut mielenkiintoinen. Italianmatkan takia missasin kurssista ensimmäisen neljänneksen, sen jälkeen en enää kokenut mielekkääksi mennä haahuilemaan kurssille. No, ensi vuonna sitten.

Haluaisin voittaa lotossa, muuttaa maalle, puuhailla vain omia juttujani ja vähät välittää maailmanmenosta. Mutta minähän en osaa edes lotota.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published.