Rukista ja vaaleanpunaisesta projektista

Sain vihdoin pari päivää sitten energianpuuskan ja päätin harjoitella kehräämistä. Se ei kuitenkaan onnistunut ihan niin helposti kuin luulin: lanka ei suostu kiertymään rullalle. Nyt olen sitten pari päivää repinyt hiuksiani ja yrittänyt säätää. Ei vain tunnu mikään auttavan. Bollocks. Ehkä minua ei ole tarkoitettu rukin kanssa yhteen. Enhän tule toimeen neulekoneidenkaan kanssa.

Päädyin tekemään virolaisesta vaaleanpunavalkoisesta langasta ensiksi hihat. Sitten voin arvioida, että riittäisikö lanka koko villatakkiin vai teenkö bolerotyyppisen asusteen. Olen ihan innoissani langasta ja neulepinnasta!

You may also like

4 Comments

  1. On se harmi, että rukkisi ei toimi. Kehrääminen on niin kivaa. Mun rukissa oli muuten tuo sama ongelma aluksi. Lyhty piti pysäyttää käsin, jotta lanka kiertyi rullalle. Mutta sitten kun korjasin pyörän asennon (jätskitikuilla!) ja laitoin karan kehrääjän puoleiseen päähän vähän Tiimarin metallilankaa, jotta rulla pysyi paremmin paikoillaan sekä vaihdoin vähemmän venyvän nyörin, rukki alkoikin toimia! Aina suuntaa vaihdettaessa sitä pitää muistaa polkea jonkin aikaa, ennen kuin nyöri pysyy paikoillaan, mutta sitten homma sujuu kuin unelma.

  2. Pitänee käydä hakemassa nyöriksi haukisiimaa ja sitten yrittää fiksailla vielä kerran. Minulla ei ole kyllä ongelmaa siinä, ettei rulla pysyisi paikallaan, se tuntuu jämähtäneen kokonaan kiinni karaan. Tai kyllä sen karasta irti saa, mutta se ei liiku mitenkään nätisti siinä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.