Punainen sukka!

Jos olet lukenut Kamut-sarjakuvaa, niin otsikosta sinulle pitäisi tulla mieleen Kati halailemassa sukkaa muutaman stripin verran. ;)

Seitsemän veljestä -operaation on saatu ainakin näiltä osin päätökseen, tuloksena pitkät, pitkät sukat. Valitan kuvakulmaa, mutta itse on aika hankala ottaa kuvaa koko jaloistaan. ;)

Lankaa meni noin 360 grammaa, ja pituutta sukilla on varrensuusta kantapäähän 84cm. Käytin resoriin 3 nro:n puikkoja ja sileään 3,5 nro:n puikkoja. Neulos on napakkaa, mutta kuten jo etukäteen aavistelinkin, eivät sukat pysy itsestään ylhäällä. Se ei haittaa, koska kesän alussa keksin tavan tehdä sukkanauhoja, ja testien mukaan sukkanauhat pitävät sukat ylhäällä rivakassakin kävelyvauhdissa. ;) Lankaa jäi vielä villahousuja varten, mutta en halua vähään aikaan koskea punaiseen Seitsemään veljekseen. Tarvitsen vaihtelua! Lanka muuten nöyhtää vähän, laatua on taidettu vaihtaa? Ovatko langan kuidut lyhyempiä kuin ennen?

Sukka ja sukkanauha:

Sukat ovat superlämpimät, ja nyt vain ihmettelen, että miksi en ole aikaisemmin tuollaisia neulonut. Itse kun olen hameihmisiä (omistan vain kahdet housut: remonttihousut ja oleskeluhousut) ja talvella on aina vähän vaikeaa saada haalittua tarpeeksi lämmintä päälle. Nyt ei ole enää sitä ongelmaa, vaan suunnittelen jo seuraavia pitkiä sukkia…

Tein sukkien viimeistelemisen jälkeen tein jo pari kokeilua Tallinnasta ostamastani vaaleanpunavalkoisesta langasta. Lanka on aivan ihanaa, mutta sitä pitää neuloa 2,5-3 nro:n puikoilla. Kyseinen asia hirvittää vähän. Miten saan mitään valmiiksi niin ohuilla puikoilla?! Alla luonnoksia vaaleanpunavalkoista ja muita Tallinnan lankoja varten. Harmittaa, että ostin vaaleanpunaista lankaa niin hintsusti. Siitä ei ihan villatakkia saa.

Eilen tuli taas mieleen, että en voi ihan terve olla: Bambuisilla sukkapuikoilla tökkimisestä tuli haava peukaloon. Minä en tästä pahemmin välittänyt, vaan laastaroin sormen ja jatkoin tyynesti neulomista. Pitäisiköhän säätää itselleen tietty tuntimäärä mitä päivässä saa neuloa? Ei siis mitään kymmentä tuntia, vaan kaksi tai kolme?

Pitäisi kohta alkaa ajatella Oppimisen arviointi -esseekokoelman kirjoittamista. Kurssi on varsin hyödyllinen, ennen minulla ei ole oikein ollut käsitystä siitä kuinka perusasteen oppilaille tulisi antaa käsityöstä arvosanat. Kurssilla ovat selvinneet nuokin perusteet.

You may also like

6 Comments

  1. Tosi seksikäs sukkakuva. Varsinkin nuo verkkosukat sen punaisen sukan alla. Tuolla saat varmaan blogilistan uroksetkin kiinnostumaan käsityöblogeista :-D Kivoja luonnoksia, osaisinpa minäkin piirtää noin hyvin. Ja neuloa…

  2. Hih, ajattelin kyllä, että pitäisikö laittaa jokin muu kuva, etten saa epätoivottuja ihailijoita. ;D Luonnostelu on mukavaa, en olekaan tehnyt sitä pitkään aikaan. Nyt työpöydällä on tietokoneen, lankojen, lehtien ja muun sälän lisäksi myös laatikollinen värikyniä pitkin ja poikin. ;)

  3. Sinultahan syntyy noita pitkiä sukkia ihan liukuhihnalta! Äitini ihastui niihin sinun aikaisempiin Peppi Pitkätossu-tyylisiin raitasukkiisi. Saa nähdä tekeekö itselleen samantapaiset pitkät sukat.

  4. Kiva kun päivitit taas, ehdinkin jo kaivata blogiasi! Hienot sukat, ei voi kuin kunnioittaa noin pitkät sukat tehnyttä neulojaa, omat polven alle yltävät ottivat jo koville :) Missä määrin muuten muotoilit sukan vartta lisäyksin/kavennuksin? Kun vaikuttavat niin hyvin istuvilta. Ai niin, hatunnosto myös naiselle isolla ännällä, joka tunnustautuu hameihmiseksi säästä riippumatta!

  5. Hei, blogini nimi ei ole turhaan “Viiniä ja villasukkia”!;) Tunnustaudun kummankin asian vakaaksi kannattajaksi. Villasukat ovat lisäksi niin mukava neuloa. Luennollakin. ;)Sukissa on takana kavennukset, polven takana 2s. 3 kertaa 10 krs:n välein ja pohkeesta nilkkaan kavennukset 2s. kymmenen kertaa 8 krs:n välein Kyllä siinä sai vähän mallailla, mutta nyt on ainakin ohje seuraaviakin sukkia varten.

  6. Onpa upeat sukat! Ja luonnoksetkin ovat kauniita..Vielä piti sanomani, että pienillä puikoilla neulominen on yllättävän nopeaa. Isompiin puikkoihin verrattuna yhden silmukan tekeminen on pienillä puikoilla paljon nopeampaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published.