Uusista projekteista

Viimeisen viikon aikana on tullut tehtyä vaikka mitä pientä. Kännykkäpiiloja on tullut tehtyä useampikin, mutta koska ne menevät joululahjoiksi, niin en niitä täällä esittele. Tykkään niistä tosi paljon, jujuna toimii jokin hieman erikoisempi nappi. Lankana Maisa Tikkasen 100% villalanka ja ohut Pirkkalanka. Kummatkin virkkasin kaksinkertaisena 3,5:n koukulla. Kännypiilon ympärysmitta on noin 32 silmukkaa.

Oma kännykkäpiiloni:

Kännykkäpiilojen jälkeen kävin kiinni tummanvihreään lankaan, joka sekin on Tallinnasta. Tarkoituksena on tehdä jonkin tyyppinen hartianlämmitin/bolero, katsotaan kuinka työ etenee. Hihansuihin suunnittelin korinpohjaa kuvioksi ja “kaula-aukon” (eihän tuossa oikein mitään kaula-aukkoa ole…) reunaan jonkinlaista palmikkoa. Lankaa on yhteensä 230 grammaa, mutta se on niin ohutta, että uskon sen työhön riittävän. Projekti koetteli hermoja heti alkuunsa: olin tehnyt hihansuun koripunoksen valmiiksi ja sitten tulin siihen tulokseen, että neulos on liian jäykkää. Purin siis ja vaihdoin 3,5:n puikot 4:iin. Niin, ja minähän OLIN etukäteen tehnyt mallitilkun.

Luonnoksia vihreää projektia varten:

Vihreän projektin alkua:

Kokeilin vähän muidenkin lankojen tiheyksiä, saa nähdä mitä niistä tulee. Punaista ja tumman tummaa vihreää ajattelin slipoveriksi, kellanvihreä saattaa päätyä huiviksi ja lapasiksi.

Sain viikonloppuna vihdoin Tampereelta tilaamani kankaat ja villat. Noin kymmenen metriä valkaisematonta rohdinpellavaa ja virolaista villaa, ihanissa väreissä. Näistä voi huovutella vaikka mitä kivaa.

Nyt työn alla ovat siis merihistorian ja tilastotieteen tentteihin lukeminen sekä vihreä projekti. Onneksi väikkäri hylkeenpyynnistä on viihdyttävää luettavaa, samalla voi jopa neuloa. Tilastotiede ei olekaan sitten ihan niin helppoa. Huoh…

You may also like

8 Comments

  1. Huivi näyttää houkuttelvalta. Minusta tuntuu, että toistan itseäni, kun olen täällä koko ajan kehumassa huivejasi;)Mitäs teet niin ihania;D Minun piti kysäistä jo jokin aika sitten, että kuinka paljon lankaa kellokukkaan kului?

  2. Pitäisköhän mun opetella uudestaan lukemaan ja kirjoittamaan;)Siellähän se luki ihan selvästi, että 125g ja houkuttelevalta piti kirjoittamani. Anteeksi tämmönen sähläys.

  3. Juu, yritän kyllä laittaa aina nuo menekitkin ylös, kun en muistaisi kohta muuten itsekään. Saa täällä käydä sähläämässä.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.