Pienet asiat tekevät onnelliseksi

Tänään onnellisuutta aiheuttava tekijä oli se, että meiltä lähin kangaskauppa lopettaa ja siellä on iso laari nappeja, joita voi ostaa kilohintaan. Tuossa pussissa on valehtalematta useampi sata nappia ja pussi maksoi 3 euroa! Vaikka pussin sisältö vaikuttaa sekalaiselta, niin valitsin nappeja noin puoli tuntia. Minulla ei olekaan ennen ole ollut kattavaa nappivarastoa, ja jokaisen napin takia on täytynyt käydä kaupassa. Nyt voin vaikka leikkiä nappisotia noilla. ;)

Nappeja valitessani tuli mieleen kuinka lapsena leikin mummini nappivarastolla. Hänelle oli vuosikymmenien aikana kertynyt kiitettävä varasto kaikenlaisia nappeja, niitä oli useammassa eri laatikossa. Hienoimmat kultaisen väriset kantanapit olivat kuninkaallisia, isoin kuningas, pienemmät ja kauniimmat kuningattaria ja prinsessoja. Muistan, että joukossa oli muutamia todella kauniita nappeja, patinoituneita ja eriparia olevia kaunottaria. Hassua, kuinka muistot tulevat yhtäkkiä mieleen. ;)

Merihistorian luento käsitteli tänään meriarkeologiaa ja luento oli kokonaisuudessaan varsin mielenkiintoinen. Luennoitsija osaa kertoa hauskasti ja elävästi. Lisää tällaisia luentoja. Nyt tilastotieteen kirjan pariin, hop!

You may also like

4 Comments

  1. Voi itku, mistähän mie löytäisin nappeja edullisesti! Todella hintavia nimittäin ovat normaalisti, sulla oli onnea. Vuosia tai taitaa jo olla vuosikymmen sitten minäkin osuin jonkun kaupan loppuunmyyntiin ja sain nappeja halvalla ison kasan, mutta nyt ne alkavat jo olla kaikki käytetty.

  2. Minäkin leikin pienenä mummon nappivarastolla. :) Kultaiset napit oli kyllä niitä hienoimpia. Enää en niistä niin paljoa välitä. Onneksi mummolla oli joskus 70-luvulla kangaskauppa, jonka varastoja on vielä jäljellä vaikka kuinka. Löytyy kangasta, laukkulukkoja, sukkapuikkoja, rinkuloita, renkuloita, ompelulankoja ja ties mitä.

  3. Mummojen aarreaitat ovat parhautta. ;) Juu, itsekään en noista kultanapeista enää niin välitä. Paitsi, että haluaisin pitkän manttelitaki, jossa olisi patinoituneet kullanväriset napit.

Leave a Reply

Your email address will not be published.