Mökkeilyä ja oleilua

Idyllinen Suomenlinna:

Kuva samasta paikasta toiseen suuntaan. Taustalla häämöttää Hernesaari ja satama. Helsinki on hassu vastakohtien kaupunki.

Viikonloppu kului ensiksi kaverin luona mökkeilleissä, sitten kotona ja Suomenlinnassa. Käsittämättömän idyllistä aikaa, kivoja ihmisiä, hyvää ruokaa ja juomaa sekä kaiken kruunaava loistava sää. En tajua niitä ihmisiä, jotka nyt valittavat jatkuvista helteistä. Kylmästä ja loskasta saa kuitenkin kärsiä muun ajan vuodesta. Minulle sopisi hyvin, että kolmen kuukauden sijasta kesä kestäisi yhdeksän kuukautta.

Mökillä oivalsin, että perunoiden pesu on varsin mukavaa puuhaa, jos sitä voi harrastaa aurinkoisella laiturillä punkkua nautiskellen. Mökillä tuli myös pohdiskeltua tämän vuoden kekrin järjestämistä. Siihenkään ei ole kuin 3,5 kuukautta aikaa. Viime kekrinvietto antoi hyvät eväät tälle vuodelle.

Suomenlinnassa eilen oli varsin hauskaa. Siipan kanssa varasimme kunnon eväät ja vietimme saaressa koko päivän. Illalla olo oli tosin hutera, sain kai jonkinlaisen auringonpistoksen liiasta auringonotosta.

Tajusin Suomenlinnassa, että meidän ympärillämme kasvoi useampia violetteja kasveja ja kukkia. Ne täytyi tietysti ikuistaa Project Spectrumia varten.

Tänään on lomapäivä. Kotia siis siivoamaan, hop!

You may also like

4 Comments

  1. Helle ja lämpö ON ihanaa, mutta se on ihan oikeasti rasittavaakin. Sen tietää sairaaloiden henkilökunta ja hautausurakoitsijat (vanhusten kuolleisuus kasvaa jo, kun ulkolämpötila ylittää 17 astetta) ja pikkulasten äidit ja ylipainoisten koirien omistajat…Terveisin turhan tiedon suvereeni hallitsija…Suomenlinna on kyllä hieno paikka helteillä, merituuli ja lämpimät kalliot…

  2. Myönnettäköön, että on ihmisryhmiä joille helle ei kertakaikkiaan sovi. Mutta kun terveet ihmiset valittavat helteestä, ottaa minua todella päähän. Tätä hellettä kun ei kuitenkaan jatku ikuisesti, varsinkin jos vertaa siihen sumuiseen loskakeliin, joka Helsingissä saattaa kestää useampia kuukausia. Pitäisikin haastatella yli 90-vuotiaita maanviljelijä-isovanhempiani, mitäköhän he pitävät helteistä.

  3. Helteistä valittajat myös usein pukeutuvat, syövät ja juovat väärin helteillä, mistä suureksi osaksi heidän tukala olonsa johtuu. Moni ottaa kylmän suihkun ja juovat jääkylmiä juomia, jotka vain kiihdyttävät aineenvaihduntaa ja olo tulee entistä kuumemmaksi. Lämpöinen suihku tekee tosi raikkaan olon helteillä. Kannattaa juoda lasillinen vettä tunnin välein, niin nestetasapaino säilyy. Syödään raskaasti, juodaan kahvia (kiihdyttää aineenvaihduntaa), ei juoda tarpeeksi vettä, pukeudutaan tiukkoihin tekokuituivaatteisiin, ollaan suorassa auringonpaisteessa ja sitten valitetaan kuumuutta. Kylmyys taitaa kuitenkin tappaa (välillisesti) enemmän kuin kuumuus, Suomessakin. Kreetalla taitaa olla Euroopan terveimmät ja pitkäikäisimmät vanhukset ja siellähän hellettä riittää. Minä toivon lämpöisten säiden jatkuvan vielä pitkään! Tämä on ihanaa!

  4. Minäkin uskon, että suomalaiset eivät vain ole tottuneita lämpöön ja helteisiin ja käyttäytyvät helteillä aivan väärin. Juoda pitää muistaa tarpeeksi ja välttää turhaa rehkimistä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.