Jyväskylän retkestä

Nyt lyhyt selostus sunnuntaisesta sukuloimis- ja käsityöretkestä Jyväskylään. Mukavaa oli, vaikka kaksi melkein neljän tunnin junamatkaa saman päivän aikana puuduttivatkin. Kävimme vierailemassa serkkuni luona, joka on käsityöläinen. Hän tekee muun muassa kauniita huovutettuja haltijoita. Käykää katsomassa uusimman Glorian Koti -lehden sivu 63. Keskeltä sivua löytyy serkkuni Mareenan tekemä haltija.

Matkan tärkein kohde oli Käsityön museo ja siellä järjestetyt käsityöläisten markkinat ja sukkanäyttely. Markkinoilta löysin Anu Pylsyn suunnitteleman paidan, jossa on rajakarjalaisia solkia, punainen painatus mustalla pohjalla. Tyylikästä. Samassa korttelissa olevasta käsityökaupasta löysin siipalle lahjaksi uudet korvaläpät. Itsellen ostin lisäksi Käsityönmuseosta Perniön muinaispukua käsittelevän kirjan. Puvun valmistusohjeet ovat ykstyiskohtaiset, tuon kirjan mukaan voisi valmistaa Perniön puvun. Täytyy huomauttaa, että itse en usko, että muinaispuvun mekko on ollut tuon kuvan mallinen. Hartialäpät ovat todennäköisesti hyvinkin keksityt, mekon pitäisi olla saman tyyppinen kuin Euran puvun mekko.

Käsityön museosta jaarittelen lisää kunhan palaan keskiviikkona Tallinnasta. Silloin myös luvassa ruokapäiväkirjan analysointia ja yhteenveto Tallinnan retkestä. ;)

You may also like

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.