Tallinnasta

Selitykset ruokapäiväkirjasta, Jyväskylästä ja myöhässä olevasta esseestä myöhemmin, nyt lokikirja Tallinnan retkestä: Olimme alkuviikosta siipan kanssa siis hyvin edullisella kahden päivän retkellä Tallinnassa (tosin vain matka oli edullinen, ostokset eivät).

Kyllä, ostin TAAS punaista lankaa. ;)

Kuvan alareunassa näkyvät viime talvena neulaamalla tekemäni kintaat.

Ohjelmaan kuului niin syömistä, juomista kuin ostoksilla olemistakin. Tällä kertaa retkeen ei kuulunut yhtään varsinaista kulttuurikohdetta (ts. museota). Yövyimme jo toista kertaa Tallink-hotellissa, ja voin suositella hotellia kaikille. Vaikka hotelli on supermoderni lasipalatsi ulkoa, niin sisältä hotelli on todella mukava.

Vanhan kaupungin joulutorilta ei löytynyt yhtään mitään ostetettavaa, mutta rautatieaseman takana olevalta Jaama-torilta löysin kauniita ja käyttökelpoisia lankoja, virolaista villaa ja australialaista merinovillaa. Suosittelen Jaama-toria lämpimästi kaikille Tallinnaan menijöille. Tori on oikea kansantori, hinnatkin ovat kohdallaan. Jäin ihastelemaan myös virolaisia vanhantyylisiä huopikkaita. Kuvassa oikealla olevan harmaanruskean mohairlangan ostin Filatista. Filatista hankin myös Addin pyöröpuikkoja.

Poeke-kadulla ollut lankakauppa (Mill Wool) oli mystisesti suljettu. Toisaalta se oli ihan hyvä, jäi rahaa muuhunkin kuin lankaan. ;) Olde Hansan yhteyteen on avattu viikko sitten virolaisten käsityöläisten keskiaikaisten mallien mukaan valmistamia esineitä myyvä kauppa. Sekosimme kaupassa siipan kanssa täysin ja ostimme maustepurkkeja, kolpakoita, lasipikareita, pihlajapuisen kamman ja aterimia.

Vain osa saaliista:

Ostin kaupasta vielä iihanan soljen, jossa on erilaisia korukiviä. Nyt pitäisi enää tehdä keskiaikainen aatelisnaisen puku. ;) Muinaispuvustakin kyllä puuttuu vielä esiliinan pronssispiraalikoristelu…

Ostin lisäksi Kirikindad 1 ja 2 -kirjat (40 kroonia eli noin 2,7€ kappeleelta). Aino Praaklin tekemät ohjeet kansanomaisiin virolaisiin kirjolapasiin ovat upeita, kirjoissa on ainakin kymmenen mallia, jotka haluaisin toteuttaa.

Matkan anti oli siis varsin onnistunut. Ostosten välissä hengasimme taas lempikahvilassamme. Ihanaa kaakaota, suklaata ja leivonnaisia. Käykää tutustumassa, jos olette Tallinnassa!

You may also like

3 Comments

  1. Solkea voi käyttää myös huivien kiinnittämiseen ihan arkiasussa, mutta enpä taida raaskia.Kampa on pihlajaa, pyhää puuta. Kampa lisäksi tuoksuu hyvältä, näyttää hyvältä ja toimiikin vielä. Mitä muuta voi toivoa käyttöesineeltä? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.